Rendhagyó tanévnyitó az Izsák-iskolában

2024.09.01. 19:30

Énekkel, tapssal ünnepelték Herkliné Ebedli Gyöngyi leköszönő címzetes igazgatót

Szeptember elsején tanévnyitóra gyűltek össze a Zalaegerszegi Izsák Imre Általános Iskola tanulói, tanáraik és családtagjaik. Az ünnepség nem csupán a 2024/25-ös tanév kezdetét jelezte, hanem helyt adott egy köszönetmondásnak, hiszen Herkliné Ebedli Gyöngyi címzetes igazgató nyugdíjba vonult, és átadta a helyét az új igazgatónak, Gál Edinának.

Antal Lívia

Kajári Attila, Balaicz Zoltán és Herkliné Ebedli Gyöngyi, akit tapssal és énekszóval köszöntöttek

Fotó: Antal Lívia

Erről Balaicz Zoltán polgármester beszélt, aki a korábbi igazgató kollégái és volt diákjai kíséretében vonult be a tornateremben tartott ünnepségre. Az iskola valamennyi diákja és tanára a Rúzsa Magdi Jel című számát énekelte. 

– Ez egy olyan alkalom, amikor a város teljes közössége nevében köszönetünket fejezhetjük ki Herkliné Ebedli Gyöngyinek kiváló szakmai munkájáért, példás közösségépítő tevékenységéért, amit az iskoláért és Csácsbozsokért végzett, fogalmazott Balaicz Zoltán. A polgármester kiemelte, hogy 23 éve kísérheti a közösség és a gyerekek iránt nagy szeretetet és felelősséget érző Herkliné Ebedli Gyöngyi munkáját, majd átadta számára a város közgyűlésének elismerő oklevelét.

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója Herkliné Ebedli Gyöngyi munkásságát méltatva úgy vélekedett, hogy nagy érdeme van az iskola infrastrukturális fejlesztésében is. Nevéhez fűződik a Gábriel József művészeti műhely létrehozása, a műfüves sportpálya, a multifunkcionális sportpálya kialakítása, az iskola épületének bővítése, valamint a játszótér megújítása.

Az intézménytől a korábbi igazgató nem búcsúzik el, az egyik elsős osztályt tanítja tovább. Herkliné Ebedli Gyöngyi azt mondta, neki a tanítás mindig szerelem volt. Szerencsésnek érzi magát, mert mindig azt tehette, amit szeretett, és szeret a mai napig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában