Érték és Minőség Nagydíj

2024.09.16. 15:00

Energetikai innováció a zalakarosi gyógyvízzel

A budapesti Országházban adták át Érték és Minőség Nagydíj pályázat kitüntetéseit. A Zalakarosi Fürdő a tavalyi évet követően az idén ismét átvehette a nagydíjat. A nyertes pályázat az Energetikai innováció a zalakarosi gyógyvízzel nevet viseli.

Benedek Bálint

Végh Andor megannyi elismeréssel az asztalán, a Zalakarosi Fürdő a fenntarthatóság útjára lépett Fotó: Szakony Attila

Az idén 32 pályázó 38 pályázata érdemelte ki a védjegyhasználatot és kitüntetést. Az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegyet azok az áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek viselhetik, amelyek megfelelnek a magas minőségi követelményeknek, tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt. A környezet védelmének, a Föld ökológiai egyensúlyának megőrzésének, a fenntartható civilizációs fejlődés biztosításának, ösztönzésének elismerése az Érték és Minőség Nagydíj pályázat Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért nívódíj. Utóbbit azon megoldások, termékek, illetve rendszerek nyerhetik el, amelyek mérhető módon hozzájárulnak a szén-dioxid kibocsátás csökkenéséhez, az energiatudatos környezet alakításához, fejlesztéséhez, a fenntarthatósághoz, az ökológiai lábnyom csökkentéséhez. A Zalakarosi Családi-, Élmény- és Gyógyfürdő Zrt. Energetikai innováció a zalakarosi gyógyvíz felhasználásával megnevezésű pályázatával érdemelte ki.

Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója elmondta: a két hatalmas elismerés mellett további három jelentős szakmai különdíjjal lett gazdagabb a fürdő.

– A díj méltó elismerése a közös és összetartó csapatmunkának – folytatta a vezérigazgató. – A családom, a kollégáim és Zalakaros hathatós segítsége nélkül ez nem valósulhatott volna meg. Egységben az erő, ha csapatként dolgozunk, gondolkodunk, funkcionálunk, akkor nincs lehetetlen. Ékes bizonyítéka annak, hogy korábban ezt a beruházást nem lehetett megvalósítani. Viszont az összefogással olyan tettekre vagyunk képesek, ami az Zalakarosi Fürdő újjászületését jelenti. A fosszilis energiáktól való függetlenedés mellett olyan költségcsökkentést hajtottunk végre, mely megtakarítást a jövőben a fürdő további fejlesztésére fordíthatjuk.

A vezérigazgató hozzátette: a három szakmai különdíjból az egyik, egy elektrotechnikai szaklap biztosítja a címoldalán a Zalakarosi Fürdő megjelenítését, valamint a nyertes pályázatot is bemutatják. A másik szintén egy piacvezető vállalkozás elismerése, mely kiváló partnerség mellett értékes szakmai előadásokat kínál a fürdő munkatársai részére. A harmadik pedig egy zalaegerszegi cég, akik egy speciális szaktanfolyamra invitálták meg a dolgozóit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában