Javultak a közlekedés feltételei

2024.09.10. 07:30

Felújított út vezet a kilátóhoz Bánokszentgyörgyön

Zártkertekhez vezető utat újítottak fel nemrég Bánokszentgyörgyön, a jelképes átadót múlt szombaton tartották.

Korosa Titanilla

Baumgartner László polgármester mutatta meg Cseresnyés Péternek a megújult utat és a kilátót

Fotó: Gergely Szilárd

A vidékfejlesztési programban elnyert mintegy 60,5 millió forint pályázati támogatásból újították fel a szőlőhegyen, a kilátóig vezető utat. 

Baumgartner László polgármester elmondta, hogy mintegy két kilométer hosszban újult meg az út, ezzel megkönnyítették a szőlőbirtokaikat gondozó gazdáknak a területek elérését, illetve annak az állandó lakosnak is a közlekedését, aki egy éve már a hegyháton él. A hegyi útszakasz turisztikai célokat is szolgál, hiszen az út végén található egy kilátó, melynek csúcsából belátható a vidék. 

A polgármester arról is beszélt, hogy a két km-es útszakaszon a köves alapra bitumenes védőréteg került, emellett elkészült egy új híd, valamint a vízelvezetési munkákat is elvégezték a hegyháton található záportározóig. Azt is tervezik, hogy ezt a területet összekötik a szomszédos hegyháttal, ahol szintén rendbe tették az utat, ehhez csak egy rövid szakaszt kellene még helyreállítani. Hozzátette, bíznak benne, hogy az útfelújításnak köszönhetően egyre többen látnak fantáziát abban, hogy pincéket újítsanak itt fel, van is már erre példa, és így élettel telik meg a hegyhát.

Megtekintette a beruházást Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője, aki gratulált a beruházáshoz az önkormányzatnak, és felhívta a kirándulók figyelmét a helyszínre, mely biztonságosan megközelíthető, s az ott található kilátóra, ahonnan remek kilátás nyílik a zalai tájra. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában