A Hévízi Szépkorúak Vidám Társasága pozitív szemléletet sugároz mindenki felé

2 órája

Harmadik születésnap – mókával, közösségben

Harmadik születésnapját ünnepelte a Hévízi Szépkorúak Vidám Társasága, amely programjaival nemcsak az idősebbeket, hanem a fiatalokat is szolgálja. A városházi mulatságon számos produkció mellett volt zene, tánc és sok-sok móka is.

Péter B. Árpád

A születésnapi gyertyát Soborné Mosolygó Liám gyújtotta meg

Fotó: Péter B. Árpád

Soborné Mosolygó Liám, a közösség társelnöke lapunknak azt mondta, olyan teret akarnak teremteni, amelyben kortól függetlenül együtt lehetnek s jól érezhetik magukat az emberek, hisz a jókedv és a derű az egészségre is pozitívan hat. Szerinte programjaik védenek a stressz és a feszültség káros hatásaitól, és így a családok is boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak lehetnek. 

Boldog születésnapot! – dalolták a születésnapi ünnep résztvevői
Fotó: Péter B. Árpád

– Rendezvényeinket közösségépítő szándékkal szervezzük, s persze munkánkat áthatja Hévíz szeretete. Az a célunk, hogy aki eljön hozzánk, korosztálytól s lakóhelytől függetlenül jól érezze magát, és e szemléletet vigye magával a saját családjába, környezetébe is. Persze, vannak problémák, de nem azokra fókuszálunk, hanem annak örülünk, ami éppen megadatik, így talán az egész ország boldogabb lehet, hisz a tenger is cseppekből áll össze – fogalmazott Soborné Mosolygó Liám. 

A szépkorúak vidám társasága idén is számtalan programmal várta tagjait s az érdeklődőket. Megszervezték például az „Így szeretlek én, Hévíz” című sorozatot, voltak zenés estjeik, könyvbemutatóik, és kirándulásokra is mentek. A következő hónapban misztikus túrára indulnak a Balaton-felvidékre, ahol Gajdos Erika Tímea író kalauzolja majd őket. 

A produkciókat kitörő lelkesedéssel fogadták a résztvevők
Fotó: Péter B. Árpád

– Nagyon fontos, hogy felálljunk a fotelból, és elinduljunk egy közösség felé, megélni sok élményt és szépséget, ami testi-lelki egészségünket is szolgálja – szögezte le Soborné Mosolygó Liám.

A születésnapos közösséget Naszádos Péter, a fürdőváros leendő polgármestere köszöntötte, aki arról beszélt: egy mondás szerint „a vég akkor kezdődik, amikor az idősebbek sem hisznek a jövőben”. Hévízen azonban ez nem így van: itt a szépkorúak gyakran sokkal aktívabbak, mosolygósabbak, mint a fiatalok. 

A szépkorú közösséget Naszádos Péter leendő polgármester köszöntötte, mellette Soborné Mosolygó Liám
Fotó: Péter B. Árpád

– Hiszem, a korosztályoknak közösen, együttműködve kell építenie Hévízt és a közösségeinket, hogy az eddigiekre alapozva fel tudjunk építeni valami újat. Most egy olyan korszak kezdődik, amelyben elismerjük az előző több mint 30 év eredményeit, de tanulva a hibákból, megpróbálunk új minőséget teremteni. Ez persze a közösség és a civil szervezetek nélkül nem működik – jelentette ki Naszádos Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában