Lesz miből válogatni

2 órája

Hétszáz kiló pontyot telepítettek a kanizsai Csónakázó-tóba

Közel 700 kilogramnyi ponty került szerdán a nagykanizsai Csónakázó-tóba. A Magyar Országos Horgász Szövetség az idén már a hetedik haltelepítését hajtotta végre a tavon.

Pásztor András

Szépligeti Ferenc a telepítésre váró pontyokkal

Fotó: Zrínyi Horgászegyesület

Mint arról Szépligeti Ferenc, a nagykanizsai Zrínyi Horgászegyesület elnöke beszámolt: a halgazdálkodó szervezet figyelembe veszi a horgászok kéréseit, és az igényeket igyekszik megjeleníteni a halgazdálkodásában és a telepítések összetételében is. Ez alkalommal a pontyhorgászok igényeit kielégítendő nagytestű 7-10kg testtömegű halak kerültek betelepítésre.

haltelepítés
étszáz kiló ponty került a Csónakázó-tóba
Fotó: Zrínyi Horgászegyesület

- Elmondhatjuk,hogy nagykanizsai Csónakázó-tó a Magyar Országos Horgász Szövetség szakmai munkájának köszönhetően  már egy olyan jelentős állománnyal rendelkezik, amellyel a régió pontyhorgászait teljes körűen képes kiszolgálni - szögezte le Szépligeti Ferenc, aki hozzátette: fontos momentum, hogy a tó északi befolyójánál található előtározó tó, annak festői szépségű környezetével együtt, szintén a felmerülő horgász igényeket fogja kielégíteni a továbbiakban, ezért a 700 kg tömegű szállítmány egyharmada az előtározó állományát erősíti a továbbiakban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában