Jövő héten Street Food Weekend

2024.09.17. 20:02

Ízek kavalkádja, kitelepülnek a „kajakocsik” Zalaegerszegen

Ismét a zalai vármegyeszékhelyre érkezik a Food Truck Show jövő héten. A Street Food Weekend zalaegerszegi programján szeptember 27-29. között 26 „kajakocsi” kínálja a klasszikus és kevésbé ismert étkeket. Az utcai étkezdék között több egerszegit is felfedezhetünk, a guruló büfék nagy része Budapestről érkezik.

Mozsár Eszter

Ilyen finomságokat is kóstolhatunk a Street Food Weekenden Zalaegerszegen

Fotó: Pezzetta Umberto

A Dísz térre és a polgármesteri hivatal elé települő Sreet Food Weekend konvojban ott lesz minden, ami a szem és szájnak kedves. Újdonságként ehetünk például mindenmentes vegán fagylaltot, megízlelhetjük, hogy milyen a pizza és a hamburger „házassága, valamint édes belga és bubble waffel (azaz a hongkongi származású buborékos gofri) csodákat rendelhetünk desszertként. A nyugati ízvilág mellett a keleti orientáció is megjelenik, az ételeket thai szakácsok készítik a helyszínen.

Food Sreet Weekend
Szabó Zoltán, Balaicz Zoltán polgármester és Horváth Szilárd (előtérben) a zalaegerszegi sajtótájékoztatón
Fotó: Pezzetta Umberto


A Sreet Food Weekenden klasszikusok és újdonságok is lesznek


Az örök street food klasszikus, a roppanós rántott csirke ugyancsak az étlapon szerepel. A klasszikusok között a nyárson sült malac szendvicsben, a spanyol fánk (churros) vagy a texasi barbecue finomság hívogat. A kiadós ételek után limonádét, fröccsöt, pálinkát kortyolhatunk vagy kávéval frissülhetünk, ha már degeszre ettük magunkat. A gasztronómiai hétvége szervezői – Horváth Szilárd és Szabó Zoltán - elmondták, a klasszikus ízek mellett mindig fedezhetnek fel újdonságot a látogatók. A Food Truck Show szívesen jön Zalába, itt mindig „éhes emberekkel találkoznak”.

- Ezúttal elmarad a zenei szórakoztatás este, ám a családokról sem feledkeztünk el, őket különféle programok várják majd szombaton és vasárnap délelőtt – jelezték a szervezők.

Érdekesség, hogy több egerszegi vállalkozó éppen ezen a rendezvénye debütált és működteti azóta is a fesztiválokon a guruló büféket, tették hozzá.

Food Sreet Weekend
A konvoj térképe  
Forrás: Sreet Food Weekend

Zalaegerszeg befogadta a gasztronómiai rendezvényt


A zalaegerszegi rendezvények között igazi vérfrissítésnek számított a 2017-ben indult program, mondta Balaicz Zoltán polgármester. Az ősz most valóban elkényeztet mindenkit, ugyanis a város lakossága még alig heverte ki a vadpörkölt fesztivál ínyencségeit, ezen a héten a Mustra Wine & Chill belvárosi programjai várják a vendégeket, jövő héten pedig a Street Food Weekend konvoja foglalja el a Dísz teret.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában