Közlekedési korlátozások az autópályán

2024.09.17. 11:30

Jó ha tudja, ha az M7-esen autózik

Az M7-es autópálya több szakaszát is korlátozza vagy lezárta a Magyar Közút Zrt. az aszfaltburkolaton végzett felújítási munkálatok miatt.

Pásztor András

Forrás: Internet

Mutatjuk a helyszíneket:

- Martonvásár térségében burkolat felújítási munkák folynak. Letenye felé a 28-as és a 36-os kilométer között a külső sávot lezárták, a forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. A főváros felé vezető oldalon a két külső sáv járható. 

- Letenye felé a 80-as és 83-as kilométer között aszfaltozási munkák miatt a külső sávot lezárták, a belső sávon pedig 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be. 
- A 112-es kilométernél fekvő Zamárdi csomópontban új munka kezdődött, ezért a csomópontot ugyancsak mindkét irányban lezárták, ott sem felhajtani sem lehajtani nem lehet. A Nagykanizsa felé autózók már előbb, a 105-ös kilométernél, a Siófok Centrumnál tudnak lehajtani a Balaton partra, a Budapest irányába tartók pedig a 114-es kilométernél, a Balatonendréd csomópontnál tudnak letérni a pályáról a 7-es főút felé.
- Új terelést építenek ki délutánig Balatonszárszó térségében. A 124-es és a 130-as kilométer között a Budapest felé vezető oldalt lezárják. A főváros felé tartókat átterelik a szemközti oldal belső sávjára, a határ felé a külső és a leállósáv használható. A lezárás érinti a Balatonőszöd és a Balatonszárszó csomópontokat is. 
- Balatonbogláron és Fonyódon, a 142-es és a 152-es kilométer között a Letenye felé vezető oldalt újítják fel. Az ellenkező oldalon irányonként egy sávon halad a forgalom. A 145-ös kilométernél az Ordacsehi, és a 150-es kilométernél a Fonyód csomópont le- és felhajtóágát is lezárták Letenye felé. A Budapest felől érkezőknek lehajtani a Balatonboglár csomópontban lehet, felhajtani a Balatonfenyves csomópontban érdemes. 
- Sávoly térségében a 176-os és a 185-ös kilométer között a határ felé vezető sávokon dolgoznak. A Letenye felé tartó forgalom az ellenkező oldal belső sávján halad, míg Budapest felé a külső és a leállósáv használható. A Letenye felé vezető oldalon, a 185-ös jelű Szegerdői pihenő sem vehető igénybe. A határ felé vezető oldalon a Sávolyi pihenő le és felhajtóága sem használható. 
- Eszteregnye térségében, a 222-es és 213-as kilométer között a Budapest felé vezető oldalt lezárták. A forgalom az ellenkező oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munka kapcsán a 219-es jelű Eszteregnye / Sormás csomópontot és a 215-ös jelű Sormási pihenőt is lezárták Budapest irányában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában