A jótékonysági vadfőzés bevételével a kórházat támogatják

3 órája

Jótékonyság: az adományból a gyermekintenzív részlegnek vásárolnak eszközt

Zalaegerszeg a segítség, a jótékonyság és az összefogás városa. Balaicz Zoltán polgármester fogalmazott így ismételten a városházán tartott sajtótájékoztatón, amelyen jelképesen átadták a vadpörkölt- és borfesztivál jótékonysági vadfőzéséből befolyt adományt, nettó 4.580.315 forintot a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórháznak.

Antal Lívia

A jótékonysági vadfőzés adományátadóján (b-j): Dippold Márton, Habi Alexandra, Tompa Gábor, dr. Gasztonyi Beáta, Balaicz Zoltán, Vigh László és Jakab Gergő

Fotó: Pezzetta Umberto

A polgármester kiemelte, hogy az elmúlt években már többször támogatták a kórházat, amelynek az önkormányzat ugyan nem fenntartója, de működésének segítését fontosnak tartják. A vadpörkölt- és borfesztivál jótékonysági vadfőzésnek ezért lett ismét a Szent Rafael Kórház a kedvezményezettje. Összesen 80 csapat főzött, és egy óriás bográcsot is felállítottak, hogy legyen elegendő étel. Munkájuknak és a vásárlóknak köszönhetően 5.817 támogatói jegy kelt el, és összesen nettó 4.580.315 forint folyt be. 

Jótékonyság: a cél megmozgatta az embereket

Vigh László országgyűlési képviselő gratulált a szervezőknek a nagyszabású fesztivál megrendezéséért. A kórház támogatásával olyan célt határoztak meg, amely megérintette az embereket. Ezt mutatja adomány nagysága. 

Legfontosabb a köszönet, mondta Tompa Gábor. A fesztiváligazgató kifejtette, hogy a látogatók száma, a főzőcsapotokban munkálkodók száma bizonyítja, hogy olyan háromnapos nagy fesztivált sikerült ismét összehozni, amely az identitás rendezvényeként tarthatja magát számon.

A lélegeztetőgépről való leszoktatást segítő berendezést vásárolnak

A színvonalas programok is rengeteg érdeklődőt vonzottak, az eseményt igazi fesztiváli hangulat jellemezte, fogalmazott Dippold Márton kabinetfőnök.

Dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD, a kórház főigazgatója megköszönte a támogatást. Elmondta, hogy az adományból a lélegeztetőgépről való leszoktatást segítő berendezést vásárolnak a gyermek intenzív részleg számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában