A ciklus utolsó testületi ülése

2024.09.26. 08:30

Közmeghallgatás: mi történt Lentiben?

A város gazdasági, pénzügyi, szociális helyzetéről, valamint a megvalósult és tervezett beruházásokról hallhattak tájékoztatót az érdeklődők szerdán. Az éves közmeghallgatás csekély érdeklődés mellett zajlott le, Horváth László polgármester számolt be arról, hogy az elmúlt egy évben mi történt Lentiben.

Korosa Titanilla

Az ülés végén elköszöntek a képviselők Ferenczi Róberttől (j), aki 22 éven át volt önkormányzati képviselő, illetve korábban a város alpolgármesteri tisztségét is betöltötte, balról Horváth László

Fotó: Korosa Titanilla

A város vezetője a közmeghallgatás kezdetén a település pénzügyi helyzetét vázolva elmondta, hogy az idei költségvetés főösszege mintegy 4,5 milliárd forint, az adóbevételek a tervezetteknek megfelelően alakulnak. Az önkormányzat idén is megőrizte működőképességét, az intézmények fenntartása biztosított. Az adósságszolgálat törlesztése folyamatos.

közmeghallgatás
A közmeghallgatáson Horváth László polgármester (k) tájékoztatott
Fotó: Korosa Titanilla

A várost érintő támogatások is téma volt a közmeghallgatáson

Az elvégzett munkálatokról közölte, hogy végeztek külterületi útfejlesztést, megtörtént a Bánffy út aszfaltozása, de a csapadékvíz-elvezető rendszerek karbantartására, újítására is odafigyeltek egyebek mellett.

A fejlesztési célokról szólva arról tájékoztatott a polgármester, hogy a TOP Plusz pályázat keretében több mint 2 milliárd forintból terveznek út-, járda- és parkolófelújítást, -építést. A TOP Plusz fenntartható városfejlesztés programban összesen mintegy 8 milliárd forint kerül Lentibe.

Horváth László a közmeghallgatáson arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy ha a városban problémát, hibát észlelnek, legyen ez akár hulladékkal, közvilágítással, vagy mással kapcsolatos, azt a Polgármesteri Hivatal felé jelezzék. Ahhoz, hogy bármit orvosolni tudjanak, nem megfelelő, vagy nem elégséges egy Facebook-bejegyzés.

A ciklus utolsó testületi ülése

A közmeghallgatás után kezdődött a ciklus utolsó testületi ülése. Az önkormányzati képviselők itt egyebek mellett elfogadták a Lenti Mesevár Óvoda és a helyi bölcsőde vezetőjének 2023-24-es nevelési évre vonatkozó beszámolóját. Az óvoda kihasználtsága több mint 95 százalékos, a férőhelyek száma 275 fő, a nevelési évben a tényleges létszám a 11 csoportban 262 fő volt. Ehhez hasonlóan az 52 férőhelyes bölcsőde kihasználtsága is magas, az év folyamán többször 51 gyermek járt az intézménybe. Mindkét helyen biztosított volt a nyári időszakban is a folyamatos ellátás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában