Horgászverseny Zalalövőn

1 órája

Küzdöttek az elemekkel, de így is fogtak 23 halat

Egy dunavarsányi csapat, a Ghost Carp Hunters nyerte a vármegye egyik leghosszabb időtartamú versenyét, a szombaton zárult 120 órás VII. Borostyán-tavi bojlis találkozót. Szögi Dóra Gréta és Álló Barnabás nemcsak összeszokott párost alkot, de a Zalalövő melletti tavat is jól ismerik.

Gyuricza Ferenc

A versenygyőztes Ghost Carp Hunters csapat, azaz Szögi Dóra Gréta és Álló Barnabás

Fotó: Gyuricza Ferenc

Álló Barnabás ugyanis 2008 óta jár horgászni a zalai tóhoz, ám a bojlis találkozóra most neveztek be második alkalommal. Mint mondja, a győzelmük a szerencsének is köszönhető, ugyanis a sorsoláskor olyan helyet húztak, amely különösen gazdag nagyobb méretű pontyokban.

- Ennek ellenére siralmasan indult a verseny, az első nap nem is fogtunk semmit – mondja Szögi Dóra Gréta. – Aztán beindult, folyamatosan jöttek a halak, volt olyan éjszaka, amikor a párom nem is aludt, annyi volt a kapás. A verseny során minden időjárási körülményből kaptunk valamennyit, rendesen megküzdöttünk az elemekkel. Izzadtunk a nappali melegben, fáztunk az éjszakai hidegben, s kaptunk esőt, szelet is. Utóbbi néha olyan erősen fújt, hogy szinte letaszított a stégről. A legrosszabb a pénteki pangás volt, akkor alig jöttek a halak.

Szögi Dóra Gréta és Álló Barnabás a verseny legnagyobb halával
Forrás: Borostyán Horgász Egyesület

Álló Barnabás szerint Zalalövőn élmény horgászni, hiszen a Borostyán-tó bővelkedik kapitális méretű pontyokban. A verseny 120 órás időtartama alatt összesen 23 halat tudtak mérlegelni – ennek a mennyiségnek körülbelül a kétharmadát fogta ő –, de akadtak további kapásaik is, amiket nem sikerült fogásra váltani. A fiatal horgász azt mondja, volt olyan hal, ami azonnal szakította a szereléket, ahogy a kapásjelző riasztását követően hozzányúlt a bothoz, az akár bőven húsz kilogramm feletti is lehetett.

A Ghost Carp Hunters horgászai nemcsak összteljesítményükkel, vagyis az említett 23 hallal, 238,8 kilogrammal nyerték meg a versenyt, de a legnagyobb hal, egy 15,85 kilogramm tömegű ponty is övék volt. 

Pék Ferenc, a szervező Borostyán Horgász Egyesület elnöke szerint jól sikerült versenyen vannak túl. A résztvevők csapatok többsége visszatérő vendég náluk, mindössze három új csapat érkezett. A versenyzők Zalából, Vas, Somogy, Veszprém, Baranya és Pest vármegyékből neveztek. A 120 óra alatt összesen 119 értékelhető, azaz öt kilogramm feletti egyedi tömegű halat mérlegeltek, ezek együttes tömege meghaladta az 1114 kilogrammot. Hal nélkül egyetlen csapat maradt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában