Börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség

3 órája

Lelépett az előleggel az önmagát burkolónak beállító csaló

Csalás vétsége, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat egy 36 éves hévízgyörki férfi ellen a keszthelyi járási ügyészség. Miután a feltételezett elkövető már különösen visszaesőnek számít, így vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Salivanchuk Semen

Minderről a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Németh Eszter tájékoztatta lapunkat. Ügyismertetője szerint a férfi burkolóként hirdette magát egy közösségi oldalon, itt került kapcsolatba az őt megkereső sértettel. Még 2022 nyarán egyeztek meg arról, hogy a vádlott burkolási munkát végez a sértett ingatlanában, valamint nyílászárókat is beszerez számára. A sértett és a vádlott vállalkozási szerződést kötött, amit a hévízgyörki férfi – önmagát más személynek kiadva – hamis adatokkal töltött ki. A vádlott kérésére a sértett 364 ezer forintot adott át előlegként, azt ezt tanúsító nyugtán azonban szintén más néven tüntette fel magát a csaló.

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlott célja kizárólag az előleg megszerzése volt, a vállalkozási szerződés teljesítése nem is állt szándékában. Miután nem ez az első eset, hogy becsapni próbált másokat, így akár letöltendő börtönbüntetésre is számíthat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában