Térségi híreink röviden

2 órája

Megújult ovis tornaszoba Zalaegerszegen, zenél a város Nagykanizsán, katonák ápolnak barátságot

Mozsár Eszter

Radics Bernadett, Böjte Sándor Zsolt és Biró Veronika a Kosztolányi téri tagóvoda felújított tornaszobájában

Fotó: Pezzetta Umberto

Megújult tornaszobában mozoghatnak a Kosztolányi téri ovisok

Befejeződött a Belvárosi II. számú Óvoda Kosztolányi Dezső Téri Tagóvodájában a tornaszoba felújítása. Zalaegerszeg önkormányzata finanszírozta a bruttó 15 millió forintba kerülő kivitelezést, amely tartalmazta a 60 négyzetméteres helyiség kifestését, padlóburkolatának cseréjét, nyílászáróinak átalakítását, és központi fűtésének kiépítését, hangzott el a keddi sajtóbejáráson. Böjte Sándor Zsolt. A térség önkormányzati képviselője bejelentette, hogy sporteszközök tárolására szolgáló szekrényeket is kap az óvoda, melyek beszerzésére 550 ezer forintot különített el a város.

 

Zenél a város – október elsején mindenhol muzsikaszó Nagykanizsán

Minikoncertek, dicsőítő énekek, népdalok, fuvola-, zongora- és szaxofonmuzsika várja Nagykanizsa lakóit október 1-jén, a zene világnapjához kapcsolódó programok keretében. A részletekről kedden Baráth Adrienn, a zeneiskola igazgatója adott tájékoztatást. Mint elhangzott: a Zenél a város programot negyedik esztendeje rendezi meg a zeneiskola, ám az idén a Loco-Motiv Közösségi Alapítványnak és egyéb támogatóknak köszönhetően minden eddiginél nagyobb szabású programsorozatot terveznek. A zenés programokra a koronát október 5-én 17 órától az Orff Ütőegyüttes jubileumi koncertje teszi fel, ahol az elmúlt három évtized növendékei lépnek majd fel. Jegyek még korlátozott számban kaphatók a zeneiskolában.

 

Barátságukat ünnepelték a hagyományőrző katonák

Pénteken este baráti kapcsolatuk 20. évfordulóját ünnepelte a Zalaegerszegi Honvédklub Egyesület tagsága és az Osztrák Bajtársi Szövetség Güssing Városi Szervezetének küldöttsége Zalaegerszegen, eljött Vinzenz Knor, Güssing polgármestere is. A Kiskondás étteremben tartott rendezvényen Gondos Ferenc ny. ezredes, a Honvédklub tiszteletbeli elnöke elevenítette fel az elmúlt két évtized fontosabb eseményeit. 2004. szeptember 12-én Güssingben a két közösség akkori vezetője: Richard Dragosits és Szatmári Bálint ny. ezredes együttműködési megállapodást írt alá, amely kiterjedt a katonai hagyományok ápolására, találkozók szervezésére, kulturális rendezvények tartására együtt és külön-külön is, az utóbbiak esetében küldöttséggel tisztelték meg a baráti közösség eseményét. 

 

A kerékpározás történetét mutatja be a kanizsai tárlat 

Mióta Nagykanizsán megnyílt a Dunántúl első kerékpáros múzeuma, se szeri, se száma a látogatóknak. Az iskolai csoportok mellett a kerékpározás iránt érdeklődők is szívesen fedezik fel a közel 270 négyzetméteren elterülő, a biciklizés, illetve a magyar kerékpárgyártás történetét is bemutató szentélyt. A minap - akkor már negyedszerre - lapunk munkatársait is körbevezette Dene Tibor, a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség (KOKSZ) elnöke. A múzeumban természetesen még számos egyéb érdekesség is látható, a versenykerékpároknak külön sarkot rendeztek be, de több fotópontot is kialakítottak, illetve a gyerekek legnagyobb örömére egy csengőfal is készült, amelyen kerékpárra szerelhető csengőket és dudákat lehet megszólaltatni. múzeum csinosítása, a kiállítási anyag bővítése természetesen nem fejeződött be, mert ahogy Albert Einstein is megfogalmazta: "Az élet olyan, mint a biciklizés. Ha meg akarod tartani az egyensúlyt, mozgásban kell maradnod."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában