A Zalaegerszegi Honvédklub kérése: méltó helyen legyen a kiállítás

2 órája

Milyen volt az élet a Petőfi-laktanyában?

Milyen volt az élet az egykori Petőfi-laktanyában? Az erről szóló kiállítás áthelyezéséről tárgyalt a közelmúltban Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő Takács Attila altábornaggyal, a Honvéd Vezérkar főnökének területvédelmi helyettesével és Kis-Bús Károly ezredessel.

Antal Lívia

Az egykori laktanya múltját bemutató kiállítást új helyre költöztetnék át. Erről tárgyalt Kis-Bús Károly és Takács Attila, a képen jobbról Balaicz Zoltán és Vigh László

Forrás: Balaicz Zoltán Facebook-oldala

A 47 hektáros területen 1949 és 2006 között működő Petőfi Sándor Honvédlaktanya az egykori határőrséggel együtt nagyon sok embernek, hivatásos katonának és tisztnek, valamint családjaiknak adott megélhetést. Ahogy az idő haladt, egyre többen lettek közülük nyugdíjasok, így 1968-ban megalakították a Zalaegerszegi Honvédklub Egyesületet, amely az idős egykori katonákat és családjaikat tömöríti, érdekeiket képviseli, hagyományaikat ápolja, számukra programokat szervez. A város egyik legrégebben működő, jelenleg 56 éves civil szervezetét Pro Urbe Zalaegerszeg díjjal ismerték el 2018-ban, ismertette Balaicz Zoltán polgármester a Facebook-oldalán. 

- Zalaegerszeg megbecsüli a múltját és büszke a helyi katonai hagyományokra, az egykori határőrökre és honvédekre. A város vezetése mindig megadja a tiszteletet a klub tagjainak és igyekszik részt venni minden rendezvényükön. A Zalaegerszegi Honvédklub és a tagok által létrehozott, az egykori laktanya múltját és az ottani életet bemutató kis múzeum és kiállítás jelenleg a Magyar Honvédség Gasparich utcai irodaházában működik. A klub vezetőinek és tagjainak régi vágya, hogy új, méltó elhelyezéshez jussanak. Erről tárgyaltunk a Magyar Hadsereg két vezető beosztású tisztjével – ismertette Balaicz Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában