Szeretnék, ha több cég követné a példát

2 órája

Minőségi kutyaházak télire

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány és a Continest Technologies Zrt. összefogott, hogy fenntartható módon készült kutyaházakat adományozzon állatvédő szervezetek számára. Az idei program célja, hogy még a tél beállta előtt, év végéig 25 magas minőségű kutyaházat juttassanak el a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány idei Állatvédelmi Szakmai Díjazottjai által kiválasztott szervezetekhez – írja az alapítvány sajtóközleményében.

Mozsár Eszter

Kis-Márton Vidor, a Continest Technologies Zrt. vezérigazgatója és Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke

Fotó: Kovács Bálint

A tervek szerint a későbbiekben az elkészülő kutyaházakat folyamatosan juttatja majd el az Alapítvány a rászorulóknak. At innovatív, összecsukható konténereiről ismert Continest Technologies Zrt. az együttműködés keretében felajánlotta, hogy a konténergyártás során keletkező szendvicspanel hulladékokból tartós és esztétikus kutyaházakat készít. Ezek a kutyaházak több méretben készülnek el.

Az eseményen Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a kezdeményezés nemcsak az állatok életminőségének javítását célozza, hanem fenntarthatósági példát is mutat. Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott, ez program a vállalati szférát szeretné bevonni az állatvédelem ügyébe, és ezzel új lehetőségeket teremteni a rászoruló állatok számára.

Pintér Adrienn, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány vállalati programokért felelős kuratóriumi tagja hozzátette, a kutyaházak műszaki paramétereit terepen dolgozó civil állatvédőkkel és szakemberekkel egyeztették. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában