Az évad első premierje a Hevesi Sándor Színházban

3 órája

Milyen bonyodalmat okoz egy véletlen baleset?

Pénteken este mutatják be a Páratlan páros című vígjátékot a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, amely egyben a 2024/2025-ös évad első premierje. Ray Cooney klasszikus, legtöbbet játszott darabja több ezer színházi előadást ért már meg világszerte, s igazi jutalomjáték a színészeknek.

Arany Horváth Zsuzsa

Mihály Péter, Besenczi Árpád, Kiss Ernő, ölükben Támadi Anita a vígjátékban, amelyet pénteken mutat be a Hevesi Sándor Színház

Fotó: Pezzetta Umberto

- Ray Cooney szinte házi szerzőnek számít a színházunkban, számos darabját játszottuk már a közönségünk megelégedésérére - mondta az előadás rendezője, a színház igazgatója, a Jászai-díjas Besenczi Árpád. - Ez esetben is fergeteges vígjátékra számíthatnak a nézők, ami hétköznapi alapszituációt mutat be. A szerelmes taxisofőr egy baleset folytán időérzékelési zavarba kerül, amiből számos bonyodalom következik, amibe a szomszédok, a rendőrök és a hölgyek is bekapcsolódnak. Hősünk a kettős élet miatti füllentések sorozatába belegabalyodva csetlik-botlik. Ugyanis John Smithről, erről a londoni átlagemberről elképesztő titkok kerülnek napvilágra. A pompás vígjátéki helyzetek komoly koncentrációt igényelnek a színészektől, ráadásul egy díszletben két helyszínt jelenítünk meg, ami külön izgalmassá teszi a feladatot. Úgy látom, a színészek szeretik ezt a munkát, élvezik a szituációkat. Ebben a darabban a verbális poénok, azaz a szöveg humora is jelentős szerepet kap - hívta fel a figyelmünket Besenczi Árpád, aki az egyik felügyelőt alakítja a Páratlan párosban.

színház
Dura Veronika és Helvaci Ersan David a Hevesi-színház színpadán 

Vígjátéki bonyodalmak a Hevesi-színházban

A taxisofőr szerepében Mihály Pétert láthatjuk, partnereit Támadi Anita (Mary) és Dura Veronika (Barbara) alakítja. A további szerepekben a rendező-direktor mellett a Jászai-díjas Kiss Ernő, Szakály Aurél, Helvaci Ersan David és Farkas Gergő lép színpadra. A díszlet Mészáros Tibor munkája, a jelmezeket Szőke Julianna tervezte. A premier szeptember 27-én, pénteken este hét órakor kezdődik, a bemutatót hagyományosan fehér asztalos közönségtalálkozó követi. 

Szereplők: 

  • Mihály Péter
  • Kiss Ernő
  • Besenczi Árpád
  • Támadi Anita
  • Dura Veronika
  • Szakály Aurél
  • Helvaci Ersan David
  • Farkas Gergő

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában