Autómentes nap az Erzsébet-téren

2 órája

Mozgással egy egészségesebb bolygóért – fotógaléria és videó

Az Európai mobilitási hét keretében az Erzsébet téren Autómentes napot szervezett pénteken az önkormányzat. Szerveztek közös reggeli tornát, rolleres KRESZ oktatást, aszfaltrajz versenyt és még trükkös bringákat is ki lehet próbálni.

Benedek Bálint

Trükkös bringák az Erzsébet téren. A gyerekeknek olykor komoly fejtörést okozott, hogy miként működött a kormány Fotó: Szakony Attila

Az eseményen résztvevő általános és középiskolás diákokat Balogh László polgármester köszöntötte. Szerinte Nagykanizsán nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a mozgás, az egészséges életmód fontosságára felhívják a figyelmet. Kezdték kedden a bringásoknak készített reggelivel, a körforgásos egyetemi központban csütörtökön szintén a mozgásé volt a főszerep egy különleges kihívás kapcsán. Most pedig az autómentes gondolkodást népszerűsítik, hogy minél aktívabbak legyenek a diákok.

– Hiszünk a fenntarthatóságban, abban, hogy a jövő generációjával összefogva egy jobb, egészségesebb világban élhetünk – folytatta. – A fiatalok rávezethetik a szüleiket, nagyszüleiket arra, hogy igenis érdemes tudatosan gondolkozni, hiszen akkor megóvhatjuk a bolygónkat. Jó lenne, ha már ma így tennénk, vagyis kevesebbet ülnénk autóba, vagy állnánk elektromos rollere és többet sétálnánk, kerékpároznánk, hogy egészségesebb világban élhessünk. Minden gyermeket arra buzdítok, hogy minél többet mozogjon és sportoljon.

A reggeli tornát Fürtös Roland, a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház gyógytornásza vezényelte le.

Míg a trükkös kerékpárok Pápáról érkezetek a térre. Készítőjük, Tóth Jenő elmondta: ezek a járművek nagy mértékben különböznek a hagyományos bringáktól. Mindegyik esetében az eddig megszokottaktól ellentétesen kell gondolkozni azoknak, akik mozgásra szeretnék bírni. Amellett, hogy jó móka, és némelyikhez csapatmunkára is szükség van és fejleszti a gondolkodást is.

Nyeregbe Kanizsa! címmel az Erzsébet-térről induló kerékpáros felvonulás zárta a programot. A résztvevők a térről a Fő utca, Huszti tér és Petőfi utca felé tekerhettek, ahol egy fagylaltozóban frissülhettek fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában