Guinness-rekord is fűződik a fesztiválhoz

2024.09.06. 16:30

Nagykanizsa a dödölle fővárosa – szeptember 13-14-én rendezik a Bor- és Dödölle Fesztivált

Már egy hét sincs hátra a 18. Kanizsai Bor-és Dödölle Fesztivál kezdetéig, szeptember 13-án, pénteken ugyanis kezdetét veszi a kétnapos rendezvény, melynek keretében szórakoztató és kulturális programokat, hanem komoly gasztroélményt is kínálnak a szervezők.

Pásztor András

Balogh László polgármester és Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója a dödöllés munkaebéden

Fotó: Pásztor András

Pénteken az utolsó egyeztetést stílszerűen a Medgyaszay Étteremben tartotta Balogh László polgármester és Kovácsné Mikola Mária, a rendezvényt szervező Kanizsa Kulturális Központ (KKK) igazgatója. És mi más is lehetett volna a munkaebéd főfogása, mint a kanizsai dödölle.

dödölle
Szeptember 13-14-én mindenkit várnak, aki szeretné megkóstolni a dödöllét
Fotó: Szakony Attila

A dödölle fővárosa

– Tudják rólam, hogy dödöllét bármikor tudok ennei, a kedvenc ételeim egyike és valljuk be: Nagykanizsán készítik a legjobban ezt az egyszerű falusi ételt – mondta Balogh László polgármester.

Balogh László polgármester szerint mára már kijelenthető, hogy Nagykanizsa a dödölle fővárosa lett, hiszen sehol máshol nem övezi akkora tisztelet e népi eledelt, mint a dél-zalai városban. A fesztivál, mely idén a 18. a sorban, igazi brandet épített a dödölle köré, az évek során száz- és százféleképpen elkészítették már a főzőcsapatok, de volt, hogy elismert, nemzetközi hírű séfek is pirították és Guinness-rekord is fűződik a fesztiválhoz.

Kétnapos programfolyam

– A szervezést tulajdonképpen a tavalyi fesztivál zárultával indítottuk, szinte azonnal elkezdtünk ötletelni, hogy mivel tudnánk még színesebbé tenni az idei programot – árulta el Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója. – A kétnapos rendezvény költségvetése 20 millió forint, amiből a nagykoncertek mellett számos egyéb programot is tudunk finanszírozni, valójában egy kétnapos programfolyammal készülünk, azaz egy percnyi üresjárat sem lesz.

Magában vagy köretként is ízletes

A Medgyaszay Étteremben elfogyasztott dödöllével kapcsolatban Berta Csaba üzletvezető elmondta: az étterem megnyitása óta az étlapon szerepeltetik ezt a kanizsai finomságot, sokan köretként kérik húsételekhez, de magában is kiadós étel.

– A fesztiválra természetesen mi is kitelepülünk, dödöllével, vadpörkölttel és csülökkel is készülünk – árulta el Berta Csaba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában