Miénk itt a tér

2 órája

Nagykanizsa-ZTE labdarúgó-mérkőzés – Mindenki Sportpályája Kanizsán

Nagykanizsán, a Kaán Károly utcában, a volt téglagyári gödörben 1984-ben elkezdődött sportpálya építésének célja volt egy olyan bázis kialakítása, amely helyet adhat a tömegsportnak is. A tervek szerint a kiszolgáló létesítményen kívül nagyméretű füves labdarúgó pálya, futópálya, bitumenes és salakos kézilabda és röplabda pálya, tenisz-telep, valamint játszótér kerül kialakításra. A mintegy 45 millió forintos ráfordítással megépített sportlétesítményt jelentős társadalmi összefogással hozták létre, a társadalmi munka értéke közel 35 millió forint volt.

Nagy Betti

Épül a "mindenki sportpályája" Nagykanizsán 1986 júniusában, Polgár Tamás fotója

Fotó: ZH

A Mindenki sportpályájának átadására 1988. szeptember 16-án került sor egy háromnapos rendezvénysorozat keretében. Péntek délután háromórától sportbemutatókat - karate, gimnasztika, sportakrobatika, torna – láthattak az érdeklődők. A négy órakor kezdődő avatási ünnepség után pedig a Nagykanizsa válogatott és ZTE labdarúgó-mérkőzés kezdődött. A zalaegerszegiek ellen Madár Gábor, Németh Lajos és Orosz József edző a következő kerettagokat jelölte ki: Csáki, Kövesfalvi, Szalai (kapusok), Miklós, Liviczky, Hóbár, Kepe, Kozma I., Szabó, Iványi, Kiss, Svélecz, Tollár, Markán, Hegedűs, László, Szekeres, Borbély, Visnovics, Kém, Németh, Jelusics, Mózsi, Skublics, Fuisz.

A programsorozat szombaton reggel fél kilenckor folytatódott a VIII. Alkotmány Kupa országos kispályás labdarúgótornával, melyen 36 csapat vett részt. De szerepelt még a háromnapos programban a nagykanizsai középiskolások sportvetélkedője, az úttörők, ifjúmunkások atlétikai versenye, valamint a városi korosztályos amatőr teniszbajnokság. Vasárnap, a déli órákban ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul a háromnapos rendezvénysorozat.

Galériánkba a Zalai Hírlap archívumából válogattunk fotókat a kanizsai Mindenki sportpályája építéséről, felújításáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában