Nyílt nap a Zrínyi Miklós Gimnázium diáklaborjában

2024.09.12. 12:00

Fedezd fel a természettudományok szépségeit és az informatika varázslatos világát!

Szeptember 20-án 15 és 18 óra között a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban Fedezd fel a természettudományok szépségeit és az informatika varázslatos világát! címmel nyílt napot szerveznek 7-8. osztályos és középiskolás diákok számára a Selye János diáklaborban,  tájékoztatta lapunkat Stárics Roland igazgatóhelyettes. A sajtónyilvános rendezvény alkalmával bemutatkoznak a laborfoglalkozások.

Arany Horváth Zsuzsa

A gimnázium jelenlegi diákjai a laborban

Fotó: ZMG

A nyílt nap alkalmával megtekinthető a Zrínyi-gimnázium – Selye János diáklaborpályázat keretében – felújított és kibővített diákkutatói infrastruktúrája, és bemutatkozik valamennyi ismeretterjesztő és tevékenykedtető foglalkozás, amely a diáklaborhoz kapcsolódóan indult és jelenleg is zajlik.

Fotó: ZMG

Várják az informatika, a biológia, a földrajz és a fizika iránt érdeklődő 7-8. évfolyamos és középiskolás diákcsoportok, tanulók és pedagógusok érkezését.

Meghívó - Nyílt nap a Zrínyi-gimnázium új diáklaborjában
Fotó: ZH

A nyílt napon lehetőség nyílik robotot programozni és az Arduino fejlesztő panel felhasználási területeivel ismerkedni.  A látogatók emellett modern fénymikroszkópokkal végezhetnek vizsgálatokat, és a Zala vármegyében egyedülállónak számító interaktív digitális terepasztalt is kipróbálhatják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában