A vonyarcvashegyi zenekar 30. születésnapját kora őszi élménykirándulással ünnepelték

Tegnap, 8:00

Olasz jutalomút, rimini koncerttel

Egy rangos fesztiválon lépett fel az olaszországi Riminiben az idén 30 éves Zalai Balaton-part Koncertfúvószenekar. Egyfajta születésnapi jutalomút volt ez a tagok számára.

Péter B. Árpád

A kétszeres aranyminősítés után olaszországi jutalomút várt a zenekar tagjaira. Képünkön Rizsányi Zoltán és Kiss Tamás

Fotó: ZH

Rizsányi Zoltán, aki az elmúlt öt évben elnökként szolgálta a közösséget, s „ősidőktől fogva” tagja az együttesnek, felelevenítette, öt napot töltöttek a lenyűgöző üdülőhelyen, s a fellépés mellett strandoltak, kirándultak, átruccantak San Marinóba, hazafelé pedig felfedezték Bologna értékeit, látnivalóit. 

Riminiben is sikert aratott a Zalai Balaton-part Koncertfúvószenekar
Fotó: ZH

Összesen ötvenen utaztak Itáliába, koncertjükön pedig gazdag repertoárjukból válogattak, s a komoly- mellett játszottak film- és könnyűzenét, popslágereket is, sőt: erre az alkalomra olasz egyveleget tanultak, hogy megörvendeztessék a hazai közönséget, akikhez nagyon sok turista csatlakozott. 

Rizsányi Zoltán elmondta, a jubileumi év legjelesebb eseménye a tavaszi minősítő koncert volt, amelyen kétszeres arany fokozatot kapott a zenekar, amely így használhatja a koncertfúvószenekar megjelölést a nevében. 

– Erre a hangversenyre készülvén nagyon sokat próbáltunk, s ez idő alatt remekül összekovácsolódott a csapat, amelyre nyáron is sűrű program várt, hiszen számos balatoni fesztiválon, illetve hévízi szállodában játszottunk. Ez az olaszországi út pedig még inkább megerősítette a közösséget – emelte ki a volt elnök. 

Rizsányi Zoltán arról is beszélt, hazatérve szinte azonnal megkezdődött az őszi munka. Azt tervezik, újra elővesznek általuk régen játszott szerzeményeket, s van Kiss Tamás karnagy tarsolyában jó pár új darab is.

Az olasz út sokáig feledhetetlen marad a zenekar tagjai számára
Fotó: ZH

– A rimini utazás élménye sokáig kísér majd bennünket, s öröm volt megtapasztalni, hogy az idősebbek és az egészen fiatalok valódi közösséget alkotva töltötték el ezt az élményekkel teli öt napot, amely sok-sok beszélgetéssel s a kapcsolatok elmélyítésével telt. Ezt szolgálták az esti csapatépítő programok is – emelte ki Rizsányi Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában