Becsődölt a nyolcvanéves amerikai óriás

2 órája

Önnek van még Tupperware edénye?

Aki szerette és a márka hűséges vevője volt, annak szomorú az alábbi hír. Becsődölt a Tupperware, az USA-ban 78 évvel ezelőtt alapított, műanyag élelmiszer-tárolókat gyártó cég.

Mozsár Eszter

Lehet, hogy eltűnik a polcokról az ikonikus Tupperware? Forrás: BBC

Kevés olyan háztartás létezik Magyarországon, ahol ne találkoznánk az ikonikus dobozokkal. Bár bevallom, a konyhámban nem található ebből az edényből. Hogyha kölcsönadta valaki, akkor vigyázni kellett rá, mint a szemünk fényére.

A BBC cikke szerint a menedzsment igyekezett haladni a korral, frissítette a termékeiket, megszólította a fiatalabbakat, ám mégsem sikerült talpon maradni. A Tupperware bírósághoz fordult, csődeljárást kért maga ellen.

Az okok között természetesen sok minden lehet, az emelkedő nyersanyagáraktól kezdve a környezetbarát szemléletig. A hazai webáruházban még lehet válogatni a minőségi, ám borsos árú műanyag tárolók között. A Tupperware cég története 1946-ban indult az Amerikai Egyesült Államokban. Az alapító Earl Tupper egyedülálló alapanyagot fejlesztett ki, amit „Csodatálnak” hívott. Az edények amúgy praktikusak, megtartják a formájukat, nem veszik be a tárolt ételek illatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában