Séta az esernyők rengetegében

2024.09.14. 16:00

Őszi hangulatban Zalaegerszegen

Szirmukat vesztő virágok, sárguló levelek a pocsolyákban, esernyőrengeteg. Petőfi szavaival élve, itt van az ősz, itt van újra.

Mozsár Eszter

Esernyők rengetegében valahol Zalaegerszegen

Fotó: Pezzetta Umberto

Tegnap olvasóinkat kérdeztük, hogy mit szólnak a Borisz ciklon okozta erőteljes időjárás változáshoz, illetve ahhoz a tényhez magához, hogy bizony melegebb öltözékre kell váltanunk. Van, aki imádja, hiszen őszi hónapban született és van, aki kevésbé kedveli a hideget.

„Imádom az őszt ez az én időm, ebben a hónapban születtem biztos ezért a szívem csücske...Annyi szépség van ilyenkor is a természetben csak észre kell venni.” (Anikó)

„30-15-7 így csökkent a hőmérséklet vasárnaptól máig. Két napja szakad az eső, ennek nem lehet örülni, még Ausztriában sem.” (Veronika)

„Nagyon nagyon vártam. Elegem lett abból, hogy 30-35 fok van. Imádom az esőt, az eső hangját. Van egy kis tölgyfám is, aminek a magja valahogy belekerült a földbe. Szóval most két éves, és imádom ahogy sárgulnak a levelei, és aggódom mikor pucér, de már kezdem megszokni.” (Fanny)

„Az augusztus nagyon forró volt! Leginkább az alföldön! Az aszály mindent tönkretett! Ember, állat, növény szenvedett, már utólsó percben jött az eső! Talán még nem késő az őszi kalászosoknak!” (Éva)

„Én örülök annak hogy nincs ez a fullasztó meleg már én ilyenkor szeretek bekuckózni, nézni egy jó filmet egy jó forró pohár tea mellett. „ (Nikolett)

„Nagyon sokáig az ősz, különösen az október volt a kedvenc időszakom, azok a színek, hangulatok.... (Most már sokkal fázósabb vagyok, lehet, az Egyenlítőhöz kellene költözni)?” (Gyöngyi)

„Lehangol. utálom, hogy hirtelen véget ért a nyár, fel kell öltözni, el kell rakni a medencét, el kell felejteni a strandokat, a szabadidős tevékenységeket. És utálom a levélhullást is, mert sok vele a meló, és csúnya is, mivel köze nincs a magazinfotókon látható mesebeli őszi képekhez.” (Zé)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában