Az önkéntes tűzoltók segítettek

2024.09.17. 12:00

Őzgida esett a szerelőaknába, fa dőlt a kerékpárútra

Egy családi ház garázsának szerelőaknájába esett őz mentéséhez kérték a helyi önkéntes tűzoltók segítségét hétfő Zalalövőn. Ezt követően egy kidőlt fát kellett eltávolítaniuk a Teskánd és Zalalövő közötti kerékpárútról.

Gyuricza Ferenc

A budafai településrészén kerékpárútra dőlt termetes fát a helyi önkéntes tűzoltók távolították el Fotó: Zalalövői Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Minderről Novák Ambrus, a Zalalövői Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke számolt be. Mint mondotta: az első riasztás 17 óra 27 perckor érkezett a Bartók Béla utcából. Arról, hogy az őzgida hogyan esett bele az aknába, nincs információjuk, mindenesetre a bajba jutott, riadt kis állatot az időközben szintén a helyszínre érkező körmendi hivatásos tűzoltókkal együttműködve sikerült sérülések nélkül kimenteniük, majd sértetlenül visszaengedték a közeli erdőbe. 

Ezt követően lakossági bejelentésre a Zalalövő budafai városrészébe vonultak, ahol egy termetes fa dőlt rá a kerékpárútra, illetve annak korlátjára, teljes szélességében elzárva az utat a közlekedők elől. Az önkéntes tűzoltók a közútkezelővel egyeztetve motorfűrésszel és kéziszerszámokkal szüntették meg az akadályt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában