Tanévnyitó a Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban

2024.09.11. 17:36

Pannon Egyetem Nagykanizsa: több mint 70 hallgatót fogadtak egyetemi polgárrá

A Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban szerdán tartották a tanévnyitó ünnepséget, melyen több mint 70 elsőéves hallgatót fogadtak egyetemi polgárrá.

Benedek Bálint

Az eskü pillanatai, amikor a jelenlévő elsőévesek egyetemi polgárok lettek

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen a jelenlévő hallgatókat, a campus munkatársait és az érdeklődőket dr. Molnárné dr. Barna Katalin, a Pannon Egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntötte. Beszédében gratulált az elsőéveseknek, akiknek új fejezet nyílik az életében, hiszen az ebben a légkörben szerzett tapasztalatok nemcsak a szakmai, hanem a személyes fejlődésükhöz is hozzájárulnak.

pannon egyetem
Gerencsérné dr. Berta Renáta: A klímaváltozás, a természeti erőforrások kimerülése és a környezetszennyezés olyan problémák, amelyek sürgős megoldást követelnek
Fotó: Szakony Attila

Pannon Egyetem: Nagykanizsán otthon érezhetik magukat

– Az egyetem több mint egy intézmény, egy közösség, ahol új kihívásokkal találkozhatnak – fogalmazott. – Különösen nagy öröm, hogy épp a nagykanizsai körforgásos egyetemi központot választották tanulmányaik színhelyéül. Ez a campus nem csupán az oktatás színvonalát tekintve kiemelkedő, hanem egy olyan közösséget is kínál, ahol valóban otthon érezhetik magukat. Azonban az idei a Pannon Egyetem életében is különleges év lesz, hiszen 75 éves születésnapját ünnepeljük.

A város büszke a hallgatókra

Majd Horváth Jácint önkormányzati képviselő, Nagykanizsa megválasztott polgármestere lépett a mikrofonhoz. Kiemelte: a város büszke az elsőéves hallgatókra és mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa az útjukat a céljaik megvalósítása érdekében.

– A városvezetéssel együtt azon dolgozunk a jövőben, hogy lehetőséget teremtsünk azoknak, akik itt szeretnének maradni a városban, s találjunk megfelelő kihívást és később munkahelyet is – folytatta. – Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az egyetemmel együttműködve szélesítsük a közösségi élményeket is Nagykanizsán.

Pannon egyetem
Gerencsérné dr. Berta Renáta (balról) és dr. Molnárné dr. Barna Katalin kézfogással egyetemi polgárrá fogadta Fodor Bencét a  Pannon Egyetem tanévnyitóján
Fotó: Szakony Attila

Sürgősen reagálni kell a klímaváltozásra

Gerencsérné dr. Berta Renáta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ megbízott főigazgatója kiemelte: a több mint 70 elsőéves hallgató az itt megszerzett ismereteikkel, kreativitásukkal és újító szellemükkel választ találhat a globális kihívásokra. Ma már világos, hogy a klímaváltozás, a természeti erőforrások kimerülése és a környezetszennyezés olyan probléma, amely sürgős megoldást követel. A jövő szakemberei kulcsszerepet játszanak majd ezeknek a problémáknak a megoldásában.

Nem lesz könnyű feladat...

– Az a feladatuk, hogy újragondolják és újjáépítsék a gazdasági rendszereinket, a termelési folyamatainkat, és mindazt, ahogyan a társadalom és a gazdaság működik – fűzte hozzá. – Ez nem könnyű feladat, de az itt megszerzett tudással, tanáraik és a kutatók támogatásával, valamint az elhivatottságukkal képesek lesznek rá.

Gerencsérné dr. Berta Renáta (balról) és dr. Molnárné dr. Barna Katalin kézfogással egyetemi polgárrá fogadta Tamás Csengét
Fotó: Szakony Attila

Díjak, eskü és kulturális műsor

Elismeréseket is átadtak. Pannónia Felsőoktatásáért díjat kapott Bősze Gábor, a Pannon Egyetem egykori diákja, ma a Labnet Hungary Kft. ügyvezetője. Skrop Adrienn emlékdíjat vehetett át Jandovics Ákos mérnökinformatikus alapszakos hallgató.

Az elsőéves hallgatók esküt is tettek, majd dr. Molnárné dr. Barna Katalin és Gerencsérné dr. Berta Renáta kézfogással egyetemi polgárrá fogadta az elsőéves hallgatókat. 

A kulturális műsorban a nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI tanárai, Fekete Melinda Zsófia (furulya) és Fülöp Szabolcs (gitár) alkotta duó lépett fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában