Versenyképes tudás, életre szóló élmények

2024.09.11. 07:00

Pannon Egyetem: megnyitották a tanévet a Zalaegerszegi Egyetemi Központban

A 2024/2025-ös tanév megnyitó ünnepélyét kedden délután tartották a Pannon Egyetem (PE) Zalaegerszegi Egyetemi Központjában (ZEK). Az elsőéveseket a Pannon Egyetem fejlesztési rektorhelyettese, dr. Tóth József Péter és a ZEK megbízott főigazgatója, Decsi Péter köszöntötte.

Arany Horváth Zsuzsa

Az egyetemi tanévnyitó elnöksége

Fotó: Pezzetta Umberto

Mindketten hangsúlyozták, hogy a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja stúdiumait választó hallgatók jól döntöttek, az egyetem versenyképes tudást, korszerű ismereteket, a térség munkaerő-keresletére felkészítő tanulmányi éveket kínál, melyek megalapozott karrierlehetőséggel kecsegtetnek. Az egyetem persze nem egyenlő a tanulással, hiszen életre szóló baráti és szakmai kapcsolatok alakulnak ki a szemeszterek alatt. Az egyetem két vezetője arra biztatta az elsőéveseket, használják ki a PE ZEK és Zalaegerszeg széles skálán nyújtott kulturális, szórakoztató és természeti kínálatát is, töltsék hasznosan, egyben örömmel, felszabadultan az egyetemi éveiket.

Pannon Egyetem
Dr. Tóth József Péter rektorhelyettes ünnepi beszédét mondja a Pannon Egyetem tanévnyitóján
Fotó: Pezzetta Umberto

Ezután Bódis Bettina énekes adta elő a Margaret Island együttes egyik dalát, majd díjak és elismerések, dicséretek és ösztöndíjak átadására került sor.

Főigazgatói dicséret

Főigazgatói dicséretben részesült Hornung Tamás oktató, aki aktív évei alatt mindvégig a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszegen, illetve jogelődjeinél oktatott, 1995 és 1999 között a Matematika-Statisztikai Tanszéket vezette,  2023-ban az Innovációs és Technológiai Miniszter által adományozott Oktatói Szolgálati Emlékérem kitüntetéssel jutalmazták.

Hornung Tamás veszi át a főigazgatói dicséretet
Fotó: Pezzetta Umberto

Szintén ezt az elismerést vehette át dr. Németh Árpád, aki nemcsak a zalaegerszegi műszaki felsőoktatás alapítója, a helyi mechatronikai képzés fő szervezője, hanem a duális mechatronikai képzés elindítója is. Munkásságának elismeréseként  kapta meg 2011-ben a Zalaegerszegért díjat.

Dr. Németh Árpád veszi át a főigazgatói dicséretet  
Fotó: Pezzetta Umberto

Felsőoktatási ösztöndíj

Az oktatásért felelős miniszter nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat adományozott Havranek Evelin gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos hallgatónak és Horváth Fanni gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos hallgatónak.

Közalapítványi ösztöndíj

A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány Kuratóriuma  „Közalapítványi Hallgatói Ösztöndíjat” adományozott  Havranek Evelinnek,  Jóna Rozina  gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos hallgatónak, Ágh László tesztmérnöki alapképzési szakos hallgatónak, Biró Dominik  gépészmérnöki alapképzési szakos hallgatónak, a díjakat Szuper Ildikó, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány ügyvivő-szakértője adta át. A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ hagyományai szerint a tanévnyitó ünnepség alkalmával ünnepélyes keretek között elültették az első évfolyam jelképes fáját a kampusz zöldterületén.

Decsi Péter megbízott főigazgató és dr. Tóth József Péter rektorhelyettes az elsőévesek fáját ülteti, balra Németh Kristóf, a gólyák képviseletében
Fotó: Pezzetta Umberto

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja képzései

  • gazdasági, 
  • informatikai, 
  • mérnöki, 
  • műszaki képzés

 



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában