Ketten indultak a tisztségért

2 órája

Hirtelen megnőtt a falu lélekszáma – polgármestert választottak Belsősárdon

Vasárnap időközi polgármester-választást tartottak Belsősárdon, miután a júniusi önkormányzati választáson két jelölt között szavazategyenlőség alakult ki.

Korosa Titanilla

Sokkan többen szavaztak, mint ahányan év elején laktak a faluban Illusztráció: Szabóné Zsedrovits Enikő/MW

A polgármesteri tisztségért ugyanazok indulnak most is, akik júniusban, a település eddigi polgármestere, Vida József, valamint Rákosné Vida Anikó Mária. Az eredményeket tekintve a két független jelölt közül Vida József 68, Rákosné Vida Anikó Mária pedig 75 szavazatot kapott és így polgármesteri mandátumot szerzett, derült ki a valasztas.hu adataiból. 

A vasárnapi eredményt a helyi választási bizottság elfogadta, a döntés ellen e héten szerdán 16 óráig lehet jogorvoslatot kérni, amire információink szerint van esély, tekintettel arra, hogy a szavazás előtt jelentősen megemelkedett a településre bejelentkezett, választásra jogosult állampolgárok száma. A névjegyzékben 155 fő választásra jogosult szerepelt. A falu állandó lakosságszáma a 2024-es év eleji adatok szerint 97 fő.

A polgármesterválasztással kapcsolatos döntésre a későbbiekben visszatérünk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában