Elkészült Szenterzsébethegy új közösségi tere

1 órája

Széltől védett lett és kiszolgálóegységekkel bővült

Eddig huzatos volt, most már oldalról mobilsátor védi Szenterzsébethegy az Öreghegy és az Újhegy találkozásánál álló közösségi terét, amit kiszolgáló helyiségekből álló épületrésszel bővítettek. Zalaegerszeg önkormányzata finanszírozásában megvalósult beruházást szüreti rendezvény keretében adtak át szombaton.

Antal Lívia

Átadták Szenterzsébethegy új közösségi terét. Domján István, Boronyák Gyöngyi és Balaicz Zoltán idézte fel a beruházás történetét

Fotó: Antal Lívia

Korábban itt egy tetővel ellátott lábas pajta állt, ahol nem volt se mosdó, se konyha. Évente egyszer tudták csak igénybe venni a szüreti felvonulás alkalmával, idézte fel Domján István, a településrész önkormányzati képviselője. A beruházás finanszírozásának részleteiről elmondta, hogy a 40 százalékban önkormányzati tulajdonban álló öreghegyi egykori iskolát eladták. Az ebből befolyó összeg is segítette az összesen több mint 38 millió forintba kerülő építkezés finanszírozását, amelynek nagy részét a város állta. Így épült fel az az épületblokk, amelynek révén már egész évben lehet itt rendezvényt tartani. 

A szüreti rendezvényen több program várta a családokat
Fotó: Antal Lívia

A volt iskolánál álló világháborús emlékművet a közösségi tér mellett fogják elhelyezni, továbbá focipálya és játszótér kialakítását is tervezik. A közösségi tér működtetésére pedig kulturális egyesületet hoznak létre. Boronyák Gyöngyi, a településrészi önkormányzat tagja valamennyi közreműködőnek köszönetét fejezte ki. Neki és családjának is köszönetet mondtak, mert sokat tettek a bővítés megvalósításáért, többek között ők hozták a konyhaszekrényt. Balaicz Zoltán polgármester azt kívánta, hogy a megújult közösségi tér a városhoz és Szenterzsébethegyhez való tartozás szimbóluma legyen az itt lakók számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában