Negyedik alkalommal szervezték meg a vigasságot

2024.09.11. 12:30

Szüreti felvonulás Pakodon

„Vigyázz! Kész! Ősz!” elnevezéssel szüreti felvonulást tartottak Pakodon szeptember első hétvégéjén, immáron negyedik alkalommal, tájékoztatta lapunkat Kránicz Mónika közművelődési szakember. Az önkormányzat udvaráról öt lovaskocsi és két traktor húzta szekérrel indultak el, a színes menet a település összes utcáját végigjárta. A vidám társaságban foglalt helyet a Margaréta Dalkör, amelynek tagjai Szabó Lajos harmonikás kíséretében alapozták meg a jó hangulatot.

Zaol.hu

Az állomásokon a kisbíró tette közzé a híreket, köszöntötte a lakókat

Fotó: Kránicz Mónika

A szekéren utazókat frissítővel, süteménnyel, szüreti kompozíciókkal várta a lelkes lakosság. Az állomásokon a vendéglátás nem maradt viszonzatlan: a menetet vezető kisbíró és dobosai, a szüreti kosarat hordó leányok és a türjei Őszirózsa Nyugdíjasklub műsorral köszöntötte a közönséget. A késő délutáni órákban kézműves vásárral várták az érdeklődőket, a felvonulókat és a megjelenteket pedig egy tál étellel, frissítővel, pogácsával vendégelték meg a szervezők.

A felvonulás közben az Őszirózsa Nyugdíjasklub műsora
Fotó: Kránicz Mónika

Az est zárásaként Halek László polgármester megköszönte a lovasok, szereplők és résztvevők aktív jelenlétét, és köszönetét fejezte ki a szervezőknek a színvonalas felvonulás megszervezéséért. A türjei asszonyok tánca után az ismert dallamokat játszó harmonikással közösen nótázó lakosság sötétedésig mulatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában