Őszi fesztivált tartottak

3 órája

Titkos receptekből finom ételek készültek Lentiben

Szombaton délelőtt vette kezdetét s az estébe nyúlt az Őszi fesztivál programja Lentiben, melyet a több éves hagyományok szerint szerveztek meg.

Korosa Titanilla

Képen a Napsugár" Család-és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat csapata és az önkormányzati képviselő testület tagjai a főzőversenyen: hátul balról Horváth László polgármester, dr. Fekete Zoltán, Vatali Ferenc, Drávecz Gyula alpolgármester, Kiss Tamás és Czigány Ádám

Fotó: Korosa Titanilla

Délelőtt 14 főzőcsapat foglalta el helyét a rendezvénytéren, fantáziájuknak a versenykiírás nem szabott határt, tetszés szerinti étket főzhettek, süthettek. A baráti társaságok mellett több helyi intézmény, cég, civil szervezet, a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzati képviselő testület is nevezett a főzésre, többnyire bográcsételekkel rukkoltak elő, melyek közt vadpörkölt, csülkös pacal, csülkös gulyás és töltött káposzta is szerepelt. 

A városban évek óta hagyományos őszi eleji rendezvénnyel kapcsolatban Horváth László polgármester elmondta, hogy nagy öröm, hogy ennyi csapat vett részt a főzőverseny, melyen a város vezetője szerint nem is a verseny a lényeg, hanem az, hogy a szombati szép időben sokan összejöttek. 

A kora délutánra elkészített ételeket szakértő zsűri bírálta el, Kovács Krisztina zsűrielnök elmondta, hogy változatos ízeket kóstoltak, többen házi készítésű alapanyagokat használtak. Értékelték az ízek mellett a kreativitást és a tálalást is. Első a Civil Nyugdíjas Klub lett, mögöttük végzett a Becsöngettek és a Molnár-Porta csapata, a többi csapat negyedik lett. 

A nyugdíjasklub már harmadik alkalommal szerezte meg az elsőséget, ez alkalommal csülkös káposztát főztek újragondolva, titkos fűszerekkel ízesítve. 

Színesítette a fesztivált 20 kézműves és termelő különféle termékekkel, valamint a gyerekeket is számos szórakozási lehetőség várta. 

A kulturális műsorban hagyományos színpadra léptek a helyi művészeti csoportok, később pedig zenés fellépők, végül este, ahogy minden alkalommal, úgy most is tűzijáték zárta a napot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában