Aranyló Göcsej

2024.09.12. 19:30

Túra, barangolás, szőlő- és borkóstolás

A Göcseji Dombérozó őszi programjaként idén ötödik alkalommal rendezik meg az Aranyló Göcsej programsorozatot, amely szeptemberben és októberben két-két hétvégén hívja túrázni, barangolni és kóstolni az érdeklődőket.

Antal Lívia

Szőlő- és borkóstoló is szerepel a programban

Fotó: Fincza Zsuzsa

Szeptember 14-én szombaton három helyszínen tartanak rendezvényeket. Zalaegerszegen, a Göcseji Tudásközpontban 7-13 óra között helyi termékek vásárával, szőlő- és borkóstolóval, szakmai előadással és tanácsadással, kulturális programokkal, harmonikaszóval, kézműves foglalkozásokkal és népi játszóházzal várják az érdeklődőket. 

Kustánszegen a polgármesteri hivatal elől reggel 8 órakor indul a gyalogtúra a Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület szervezésében, amelynek részvételi díja kétezer forint. A túrázók Szilvágyig barangolnak. A település a XVIII. Göcseji Szilvafesztivállal kapcsolódik az Aranyló Göcsejhez. A rendezvényen bemutatják a Szilvágy értekei című kiadványt. A hagyományokhoz híven megrendezik a bográcsos ételek és a szilvás sütemények versenyét. Szilvás gombócból is lesz bőven. 

Az Aranyló Göcsej szeptember 28-29-én, október 5-6-án és 12-13-án is kínál programokat, melynek részleteiről is tájékoztatást adunk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában