Beruházás-átadó a Mindszenty-iskolában

1 órája

Új épületszárny: Benne énekterem, médiaterem és lelkészlakás

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium udvarán átadási ünnepségre gyűltek össze pénteken. Elkészült ugyanis a francia Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend fenntartásában működő, zalaegerszegi székhelyű intézmény 360 négyzetméteres új épületszárnya. A beruházás költségét a rend állta.

Antal Lívia

Az új épületszárny kiváló minőségben készült el határidőre. Az átadási ünnepségen Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, dr. Tóth Gábor igazgató, Vigh László országgyűlési képviselő, Francoise Debeaupte rendfőnök, Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök, Stróber László apátplébános és Balaicz Zoltán polgármester Fotó: Seres Péter

Fotó: Seres Peter

„Nagyon jó egy olyan iskolát igazgatni, ahol a rend hagyja, hogy szabadon álmodjunk, hagyja, hogy megvalósítsuk álmainkat, és segít ebben bennünket.” Dr. Tóth Gábor, a Mindszenty-iskola igazgatója fogalmazta meg ezt köszöntőjében az új épületszárny átadásán. Beszédében méltatta továbbá, hogy az iskola olyan környezetben működhet, ahol a helyi és az országos képviselők szívügyüknek érzik az oktatást. Végül köszönetét fejezte ki a város legnagyobb tantestületének, kiemelve azt, hogy tagjai mindig teszik a dolgukat, mindenféle országos hangulati hullámtól függetlenül.

új épületszárny
Az új épületszárny átadási ünnepségén Francoise Debeaupte rendfőnök valamennyi közreműködőnek köszönet mondott a beruházásáért
Fotó: Seres Peter

Új épületszárny, új funkciók

Építeni annyit tesz, hogy hinni a jövőben. Egy iskola akkor él igazán, ha vannak tervek, és a tervek közé tartozik az is, hogy az iskola épületét a kor igényeihez igazítsuk, mondta Francoise Debeaupte. A rendfőnök köszönetét fejezte ki a beruházás valamennyi résztvevőjének, külön kiemelve Darabos Géza építészt és a Kónya Zoltán kivitelezőt, hogy az új épületszárny kiváló minőségben készült el határidőre. Az új épületben kapott helyet a gazdasági iroda, az irattár, az új énekterem, a médiaterem, a lelkészlakás és egy tanterem a lelkészi programokhoz. Legfőbb céljuk az, hogy az idejáró 830 fiatal testben, lélekben és elmében egyaránt fejlődjön, hangsúlyozta végül Francoise Debeaupte. 

A Mindszenty-iskola a keresztény értékrendre neveli a gyerekeket

A Mindszenty-iskola a város legnagyobb oktatási intézménye, és mostanra a legszebb is. Egy olyan intézmény, amely őrzi a hagyományokat és értékeket, fontosnak tartja azok átadását, ugyanakkor a modernkor infrastrukturális kihívásainak is meg tud felelni, emelte ki Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. 

Vigh László országgyűlési képviselő úgy vélekedett, hogy a Mindszenty-iskola a maga lelkiségével és identitástudatával, a gyerekek nevelésére irányuló figyelmével a keresztény oktatás oázisa. 

Az ünnepség végén Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök áldotta meg az új épületszárnyat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában