Szüreti felvonulás

2 órája

Új és felújított eszközök a játszótéren

Négymillió forint értékben, saját bevételei terhére fejlesztette a faluház melletti területen található játszóterét Ozmánbük önkormányzata. A részben újonnan telepített, részben felújított eszközök átadóját szombaton, a szüreti felvonulást követően tartották.

Gyuricza Ferenc

Kovács Anikó (középen) a településen élő gyerekekkel közösen avatta fel a felújított, kibővített játszóteret

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az eseményen ennek okán nagy számban vettek részt a falubeliek, majd a községben élő gyermekek rögtön birtokukba is vették az eszközöket. A fejlesztés kapcsán Kovács Anikó polgármester elmondta: a szülők véleményének kikérését követően vásároltak három új elemet a játszótérre. Az új játékok – taposók és mászókák – mozgásfejlesztő eszközök is egyben. A meglévők közül a komplex mászóvárat, a homokozót és a kisebb mászókákat, hintákat pedig szükség szerint újrafestették, illetve szükség szerint kiegészítették, pótolták a hiányzó részeiket. 

A szüreti felvonulás a megszokott koreográfia szerint zajlott, a falubeliek – akik közül többen be is öltöztek ezen alkalomra – a Teréz utcától indulva feldíszített szekerekkel járták végig a település utcáit. A faluházhoz érve az avatóünnepség mellett műsor – benne a MegaTasi zenekar koncertje várta őket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában