Újabb útlezárások Zalaegerszegen

2024.09.04. 10:00

Hétvégén Vadpörkölt- és Borfesztivál, már csütörtöktől változik a forgalmi rend a belvárosban

Pénteken kezdődik és vasárnapig tart a Vadpörkölt- és Borfesztivál – Zalai Teríték elnevezésű nagyrendezvény Zalaegerszegen, amely miatt már csütörtöktől újabb lezárásokra kell számítani a belvárosban.

Varga Lívia

Felvonulók a tavalyi fesztiválon Fotó: ZH Archív

Szeptember 5-én, csütörtökön 0 órától szeptember 9-én, hétfőn 5 óráig lezárják a Széchenyi teret és a Kossuth utca Petőfi utcáig tartó szakaszát, valamint a Kazinczy tér Kovács Károly tértől a Mártírok útjáig tartó részét. A Mártírok útjáról tilos lesz a Balatoni út, azaz a nagytemplom felé kanyarodni, továbbá szintén tilos a bekanyarodás a Kosztolányi és a Batthyány utcáról a Kazinczy tér felé. A jelzett időpontban a Volánbusz járatai terelőúton közlekednek. A lezárással érintett területen csütörtökön 0 órától tilos a parkolás, figyelmeztet a szervező Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft.

Térképen a szakaszok, ahol teljes lezárásra kell számítani Illusztráció: Kvártélyház

Szeptember 6-án, pénteken 9 órától szeptember 8-án, vasárnap 24 óráig a Tüttőssy utca 10–22. szám előtti szakaszára csak az ott lakók hajthatnak be, a Kossuth utcára való haladás nem lehetséges.

A rendezvény ideje alatt a Kisfaludy utcában – az útszakasz teljes megújítása miatt – érvényben lévő rendkívüli forgalmi rend továbbra is fennáll.

A szervezők azt kérik, amennyiben lehetséges, gyalogosan közelítsék meg a fesztivál helyszínét. A gépkocsival érkezők számára az alábbi lehetőségeket javasolják: Csipke Parkolóház, a ZTE Stadion melletti, a Kovács Károly téri és a piac mögötti parkolók.

A fesztivál területe: Széchenyi tér – Keresztury tér – Kossuth tér – Európa tér – Dísz tér – a Kossuth utca Petőfi utcáig tartó szakasza – a Kisfaludy utca Ady utcáig tartó szakasza – a Kazinczy tér Mártírok útjától a Kovács Károly térig tartó szakasza – a Mártírok útja Kazinczy tértől Kisfaludy utcáig tartó szakasza. A fesztivál területére kizárólag a technikai személyzet, tűzoltó- és mentőautó, rendőrségi járművek, áruszállító járművek, rendezők, az előadókat és kellékeiket szállító járművek, valamint a műszaki személyzet járművei hajthatnak be, engedéllyel.

A fesztivál területén kerékpárral, rollerrel, elektromos rollerrel kizárólag tolva szabad közlekedni, gyalogosként. 

Vigyázzanak magukra és egymásra, kérik a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában