Dr. Székely János püspök celebrálta

2024.09.08. 12:57

Vadpörkölt és Borfesztivál: háromezren vettek részt a szabadtéri misén

A városmissziós hetet is elindította a dr. Székely János szombathelyi megyés püspök által vasárnap délelőtt a zalaegerszegi Kazinczy téren vezetett szabadtéri szentmise, amelyre Zala vármegye szinte minden településéről érkeztek a hívek a településük nevét feltüntető táblákkal.

Arany Horváth Zsuzsa

A körmenet után Stróber László apátplébános, székesegyházi kanonok köszöntötte a híveket, majd dr. Székely János szólt először a városmissziós hét céljáról. Beszédét a hét mottójául szolgáló "haza felé" köré építette, hangsúlyozva, akik keresik életük vezérfonalát, megtalálhatják a hitben. Arra kérte a híveket, szólítsák meg ezzel az üzenettel ismerőseiket, barátaikat, rokonaikat, hívják haza azokat, akik nem találják igazi otthonukat. A nemzet is akkor lesz erős, ha vannak eszményei. József Attila, Bertold Brecht szavait, az Iliász és az Odüsszeia sorait, római sírfeliratot, vándormadarak ösztöneiről üzenő viselkedést, idézett hallgatósága emlékezetébe, hogy elmondja, az emberi lét erkölcse, igazsága nem a semmiből tart a semmibe, bár olykor messze keresik, holott egészen közel van. Az otthont senki sem felejtheti el, a visszatérés nyitva áll. 

 Vadpörkölt és Borfesztivál
Ostya osztás a Vadpörkölt és Borfesztivál miséjén vasárnap 
Fotó: Pezzetta Umberto

A szentmise végén Vigh László országgyűlési képviselő köszönte meg a katolikus lelki vezetők szolgálatát, a lelki táplálékot. Rámutatott, közel 3000 ember vett részt a misén, s elmondta a delegációt küldő települések neveit, végül a gyerekekre és a családi összetartás fontosságára figyelmeztetett. 

A vadpörkölt és borfesztivál délután először a Gála Társastáncklub fellépésével valamint a Kalimpa  és Medgyesi Anna gyermekprogramjával folytatódik,

a zenei kínálatban Ripoff Raskolnyikov,  a Follow the Flow, a Zaklatás, a Shabby Blues Band szerepel késő estig.

A Tourinform Iroda munkatársai vasárnap is várják a "Zalaegerszegi Virághajsza" vetélkedőre az érdeklődőket, a város éttermei pedig vadételeket kínálnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában