Jó reggelt, Zala vármegye!

2024.09.14. 07:00

Vaslapon ropogósra pirított dödölle az igazi...

Benedek Bálint

Cser György és Balogh László kipróbálták miként kell ropogósra pirítani a dödöllét

Fotó: Szakony Attila

Az idén nagykorúvá érett, 18. Kanizsai bor és dödöllefesztivál múltjában kutakodva sok emléket lehet felidézni. Az őszi időpont miatt bizony gyakran hűvös, eső áztatta körülmények fogadták a főzőcsapatokat és a látogatókat. Viszont a finom, vaslapon ropogósra pirított, hagymás burgonyás ételből mindig került a tányérokra. Néhányan egyszerűen tejföllel öntötték nyakon, mások pedig pörköltbe tunkolták a dödöllét. Persze az évek során akadtak meredek ötletek. Például volt olyan, aki tejszínes fagylaltba darálta le a hagymás burgonyát. Ez a bizarr édesség sokakból inkább undort váltott ki, mint elismerést. Míg mások kipróbálták a glutén nélküli dödöllét. Egy szó, mint száz: a kanizsai dödöllefesztiválra látogatók inkább a hagyományos egytálételért érkeznek. Szombaton pedig bizonyára találnak ilyet a Fő utcán a főzőcsapatok standján.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában