2024.09.14. 07:00
Vaslapon ropogósra pirított dödölle az igazi...
Cser György és Balogh László kipróbálták miként kell ropogósra pirítani a dödöllét
Fotó: Szakony Attila
Az idén nagykorúvá érett, 18. Kanizsai bor és dödöllefesztivál múltjában kutakodva sok emléket lehet felidézni. Az őszi időpont miatt bizony gyakran hűvös, eső áztatta körülmények fogadták a főzőcsapatokat és a látogatókat. Viszont a finom, vaslapon ropogósra pirított, hagymás burgonyás ételből mindig került a tányérokra. Néhányan egyszerűen tejföllel öntötték nyakon, mások pedig pörköltbe tunkolták a dödöllét. Persze az évek során akadtak meredek ötletek. Például volt olyan, aki tejszínes fagylaltba darálta le a hagymás burgonyát. Ez a bizarr édesség sokakból inkább undort váltott ki, mint elismerést. Míg mások kipróbálták a glutén nélküli dödöllét. Egy szó, mint száz: a kanizsai dödöllefesztiválra látogatók inkább a hagyományos egytálételért érkeznek. Szombaton pedig bizonyára találnak ilyet a Fő utcán a főzőcsapatok standján.