Programok egész nap

2 órája

Zenél a város – október elsején mindenhol muzsikaszó hallható

Minikoncertek, dicsőítő énekek, népdalok, fuvola-, zongora- és szaxofonmuzsika várja Nagykanizsa lakóit október 1-jén, a zene világnapjához kapcsolódó programok keretében. A részletekről kedden Baráth Adrienn, a zeneiskola igazgatója adott tájékoztatást.

Pásztor András

Fekete Melinda Zsófia, az Orff Ütőegyüttes művészeti vezetője (balról) és Baráth Adrienn, a zeneiskola igazgatója számolt be a programokról

Fotó: Szakony Attila

Mint elhangzott: a Zenél a város programot negyedik esztendeje rendezi meg a zeneiskola, ám az idén a Loco-Motiv Közösségi Alapítványnak és egyéb támogatóknak köszönhetően minden eddiginél nagyobb szabású programsorozatot terveznek.

– Tervezünk rendhagyó énekórát a Kőrősi-iskolában, az Erzsébet téri zenepavilonban egész nap egymást váltják majd a kórusok és együttesek, lesznek úgynevezett minikoncertek a város különböző pontjain, például a postahivatal előtt, a könyvtárnál vagy éppen a Dél-Zalai Áruház első emeletén, ahol Kollonay Zoltán és Kolonnay Krisztina ad zongorakoncertet – sorolta a programokat Baráth Adrienn, aki hozzátette: október elsején egy ősbemutatóra is sor kerül a zeneiskolában, mégpedig Krasznai Bertalan Mese a patakról című darabját hallhatja a közönség.

A zenés programokra a koronát október 5-én 17 órától az Orff Ütőegyüttes jubileumi koncertje teszi fel, ahol az elmúlt három évtized növendékei lépnek majd fel. Jegyek még korlátozott számban kaphatók a zeneiskolában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában