Várják a relikviákat

2 órája

1956 zalaegerszegi eseményeire emlékezett a POFOSZ helyi szervezete

1956 zalai, zalaegerszegi eseményeire rendhagyó módon emlékezett a POFOSZ (Magyar Politikai Foglyok Szövetsége) Zala Vármegyei szervezete október 22-én, kedden délután a Kommunizmus Áldozatainak Emlékmúzeumában, azaz az ÁVH egykori zalaegerszegi, Mártírok úti börtönében. 1956 zalai eseményeire a megye számos pontján emlékeztek ezekben a napokban.

Arany Horváth Zsuzsa

Kiss Bódog Zoltán nyitotta meg a rendezvényt az emlékfal előtt

Fotó: Pezzetta Umberto

A POFOSZ Zala Vármegyei szervezete és elnöke, Kiss Bódog Zoltán felhívást intézett az egykori zalai 1956-os forradalmárok és szabadságharcosok hozzátartozóihoz, hogy a gyűjtsék össze az általuk őrzött tárgyi emlékeket, relikviákat, így ezen a módon közösen emlékezzenek az egykori eseményekre, hősökre. A kezdeményezést hagyományteremtő céllal indították el, amihez csatlakozott a Kiss Bódog Zoltán által felolvasott, az elhunytakra emlékező névsor is.

1956
Fotó: Pezzetta Umberto

1956 zalai forradalmárai és szabadságharcosai emléke

A 35 éve alakult  POFOSZ fontosnak tartja, hogy a fiatalok ne felejtsék el elődeiknek a szabadságért tett áldozatvállalását. A zalaegerszegi diákok ezért interjúkat készítettek 1956 témakörében, amelyeket le is vetítettek a megemlékezésen. A Zala Megyei 56-os Hagyományőrző Egyesülettel közösen szervezett rendezvény baráti beszélgetéssel zárult. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában