Keszthelyi Kórház

2 órája

A Fidesz reagált a keszthelyi szülészeti fekvőbeteg-ellátás megszüntetésére

A Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátásának megszűnése kapcsán közleményt adott ki pénteken a keszthelyi Fidesz.

Zaol.hu

Dr. Boldizsár Erzsébet önkormányzati képviselő, a Fidesz keszthelyi csoportjának alelnöke és Csótár András, a Fidesz keszthelyi csoportjának elnöke küldte a sajtóközleményt, mely így szól: 

"A múlt heti képviselő-testületi ülésen Tóth Gergely polgármester egy olyan javaslattal állt elénk, miszerint az előző, fideszes többségű testület döntését, a Keszthelyi Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának 15 millió forintos támogatását addig nem utalja el a Kórház számára, amíg bizonyos egyeztetéseket a kórház vezetésével le nem folytat. Képviselő-társaimmal ezt a felelőtlen időhúzást nem fogadtuk el, ezért nem szavaztuk meg az előterjesztést. Egy héttel ezelőtt felszólítottam a polgármestert, hogy haladéktalanul utalja el a korábban megítélt támogatást a kórháznak, azonban ezt nem tette meg. Az elmúlt években sokan, nagyon sokat dolgoztunk, lobbiztunk azért, hogy Keszthelyen megmaradjon a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás, és mindezidáig sikerült is. Ennek a munkának az eredményességét tette most tönkre az új városvezetés a felelőtlen hozzáállásával, és indokolatlan időhúzásával" - írta a kormánypárt két politikusa.
Mint megírtuk, a kórház pénteken adott ki közleményt arról, hogy november 4-től megszűnik a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztály a Keszthelyi Kórházban, így a várandós kismamák nem szülhetnek a keszthelyi intézményben. A szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető, ismertette az intézmény.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában