Az Év felelős foglalkoztatója a nagyvállalatok között

1 órája

A hévízi kórházban s gyógyfürdőben értékként tekintenek a munkatársakra

Újabb rangos elismerést kapott a Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő. A hévízi intézmény az Év felelős foglalkoztatója pályázaton a nagyvállalatok I. elnevezésű kategóriában végzett az első helyen.

Péter B. Árpád

Tovább járnak a megkezdett úton, hisz az Év felelős foglalkoztatója cím a jövőben is kötelez. Képünkön Czene Alexandra és dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna

Fotó: Péter B. Árpád

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. idén kilencedik alkalommal kereste a legjobb példával elöljáró vállalkozásokat, számos kategóriában. Az Év felelős foglalkoztatója címmel olyan intézményeket és cégeket díjaznak, amelyek értékként tekintenek munkatársaikra. Fontos cél, hogy ezeket példaként állítsák a munkaadók elé, jó gyakorlataik bemutatásával.

az Év felelős foglalkoztatója
Az Év felelős foglalkoztatója nagyvállalati kategóriában idén Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő lett. Képünkön Czene Alexandra és dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna
Fotó: Péter B. Árpád

Az Év felelős foglalkoztatója

A Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő pályázata az intézmény vállalt értéivel összhangban az elhivatottságra, a tiszteletre és a segítő szellemre fókuszált. Ezek jegyében alakították ki felelős foglalkoztatói programjukat, amelynek egyik sarokköve „a munkavállalók elégedettségének és lojalitásának növelése, ezáltal kialakítva egy hosszú távon is fenntartható és hatékonyan működtethető intézményt”, bocsátotta előre dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna főigazgató, leszögezve: a dolgozók megbecsülése és támogatása vezethet el a jövőbeni sikerekhez.

Minden lehetőséget megragadnak

– Ebben kiemelkedő szerepet játszik a béren kívüli juttatások mellett a dolgozók mentális és fizikai állapotának javítása, illetve a közösségi programok, a családbarát intézkedések, a különböző képzések és a coaching. Ezeken kívül is minden lehetőséget megragadunk azért, hogy munkavállalóinkat segítsük az élethelyzetükből adódó nehézségek leküzdésében – foglalta össze dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna.

az Év felelős foglalkoztatója
A kép mindent elmond… Az intézmény ezen az úton halad tovább
Fotó: Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő

Terápiák – testnek és léleknek

S ha ezt a napi gyakorlatban vizsgáljuk, akkor például az itt dolgozók munkaidőben vehetik igénybe a világhírű balneofizioterápiás kezeléseket. Ezen túl készült egy anonim módon kitölthető, részletes kérdőív, amelynek válaszaiból a menedzsment számára világossá válhat: van-e konfliktus a munka és a magánélet között, s mekkora a stresszterhelés, hisz a munkavállalók jó része közvetlenül találkozik itt gyógyulókkal, ennek során pedig olykor előfordulhat például – szakmai terminológiával: – akár verbális atrocitás is. E problémák leküzdésére kommunikációs tréningeket szerveznek.

A harmadik hangsúlyos szegmens a közösségépítés, amely – sok más előnye mellett – erősíti az itt dolgozók kötődését, s akár önbecsülését, egészségi állapotát is, fűzte hozzá.

Családbarát munkahely

A díjátadón a főigazgató mellett Czene Alexandra kommunikációs és marketingvezető képviselte az intézményt, aki szerint „kevés olyan családbarát munkahely van ma az országban, mint a miénk”. A biztonságot, a lehetőségeket és a remek közösséget pedig értékelik az itt dolgozók, akik „vidám, fiatalos, lendületes csapatot alkotnak”.

az Év felelős foglalkoztatója
Nemcsak erre a természeti kincsre, hanem a munkavállalókra is figyelnek, vigyáznak
Fotó: Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő

A díj értéke

A díj értékét növeli, hogy olyan szervezetek, intézmények kapták már meg, mint a Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem vagy éppen a mentőszolgálat. Ráadásul ebben a kategóriában nem közintézményekkel vagy közszolgálatban dolgozó vállalatokkal kellett „összemérni az erejüket”, hanem a versenyszféra szereplőivel, például IT- és gyógyszercégekkel, amelyeknek jóval tágabb a mozgásterük.

A felelős foglalkoztatás jelentősége

a felelős foglalkoztató értékként kezeli a munkatársakat és olyan szervezeti kultúrát teremt, amely lehetővé teszi a szervezeti és személyes célok kölcsönösen előnyös összehangolását

az ilyen szellemben működő cégek fejlesztik a munkatársak képességeit, támogatják a tisztességet és az egyenlőséget

gondoskodnak a munkatársakról, kommunikálnak velük, elismerik őket, és oly módon motiválják az embereket, hogy építenek az elkötelezettségükre

az OFA szerint feltételezhető, hogy azok a szervezetek, amelyekre nem jellemző a felelős foglalkoztatói magatartás, lemaradnak versenytársaik mögött

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában