Jubileumot ünnepelt az Orff Ütőegyüttes

2 órája

A jelenlegi tagok mellett a szülők is színpadra léptek

Nagykanizsa Megható és vidám pillanatokból nem volt hiány szombaton a HSMK-ban. A művelődési ház színháztermében tartotta 30 éves jubileumi előadását az Orff Ütőegyüttes, ahol a jelenlegi tagok mellett a szülők, valamint az alapítók is a közönség elé léptek.

Benedek Bálint

A varázspálcák kivételes sebességgel pattogtak a rózsafán Fotó: Szakony Attila

A jubileumi előadásra a közönség megtöltötte a színháztermet, akiket Fekete Melinda Zsófia az együttes vezetője köszöntött. Elmondta: az 1994-es alapításkor egy álom vált valóra, ami generációknak adott lehetőséget az együtt zenélés örömére és alkotásra. Az, hogy három évtizede a tehetséges gyermekek a színpadra léphetnek és megmutathatják a tudásukat az összefogásnak és a kultúra értő publikumnak köszönhető. Ez lendíti előre ezt a társaságot, amiért köszönettel tartoznak.

Jubileum a HSMK színpadán, az Orff Ütőegyüttes minden tagja kitett magáért 
Fotó: Szakony Attila

Felemelő pillanat

Az Orff Ütőegyüttes fiataljai a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI falai között nőttek fel, és mindig oda tartoznak. Baráth Adrien, az intézmény igazgatója szintén szólt az egybegyűltekhez. Kiemelte: a zene világnapjához kötődő Zenél a város koncertsorozat utolsó, de talán legfelemelőbb pillanata az ütőegyüttes születésnapi koncertje.

Nagy szakmai kihívás volt

– Elődöm, Baráth Zoltán igazgató arra kérte Bücs Angéla tanárnőt harminc évvel ezelőtt, hogy alapítson Orff hangszeres ütőegyüttest – folytatta. – Nagy szakmai kihívás volt, hiszen nem volt elődje ennek az érdekes hangszer összeállítású együttesnek. Alapítványi, iskolai és szülői támogatással sikerült hangszereket beszerezni és azóta az Orff Zala vármegye művészeti életének megbecsült tagja lett. Pár nappal ezelőtt érkezett a hír, hogy a Magyar Művészeti Akadémia pályázatából támogathattuk a koncertet, de az önkormányzat és a nagykanizsai Loco-Motiv Közösségi Alapítvány is mellettünk áll.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában