Küldöttgyűlés után kézfogás a WorldSkills Lyon 2024 verseny kiválóságainak

1 órája

A szakma zalai olimpikonjait köszöntötték Zalaegerszegen

Négy tehetséges diákot és felkészítőiket köszöntöttek hétfőn a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztújító küldöttgyűlésén az AVL-ZalaZONE Járműipari Tesztpálya fogadóépületében. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum tagintézményének tanulói remekeltek a szeptember 10-15. között Lyonban rendezett WorldSkills Lyon 2024 versenyen.

Mozsár Eszter

Kovács Dezső kamarai elnök, Sisák Zoltán és Szigetvári Csilla felkészítő szakértők, Hegyi Eszter, Mrakovics Olivér, Losonczi Péter és Vörös Balázs a ZVKIK ünnepségén. Fotó: Pezzetta Umberto

Aranyérmes és ezzel világbajnok lett webfejlesztő versenyszámban Mrakovics Olivér (ZSZC Ganz-technikum, Pannon Egyetem), aki a magyar versenyzők által megszerzett legmagasabb pontszámmal, így a legjobb eredménnyel lett a Nemzet Legjobbja. Kiválósági érmet szerzett szépségápoló szakmában Hegyi Eszter (ZSZC Asbóth-technikum) és víz-, gáz- és fűtésszerelő szakmában Vörös Balázs (ZSZC Széchenyi-technikum), valamint villanyszerelő szakmában 20. helyen végzett Losonczi Péter (ZSZC Asbóth-technikum). 

Mrakovics Olivér lett a legjobb magyar a WorldSkills Lyon 2024 versenyen. A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elismerését Kovács Dezső elnök és Óvári László alelnök nyújtotta át. Fotó: Pezzetta Umberto

Tizedik hely a  WorldSkills Lyon 2024 versenyen

A négy zalai versenyző annak a magyar csapatnak lehetett tagja, akik az átlag érempontok alapján az előkelő 10. helyen végeztek az induló 69 ország közü. A Szakmák Világbajnokságán, azaz a WorldSkills Lyon 2024 versenyen 1382 fiatal szakember mérte össze tudását 59 hivatalos versenyszámban és 3 bemutató szakmában. A 21 versenyszámban, a hivatalos magyar csapat tagjaként 25 versenyző, 21 szakértő, 3 csapatvezető és 3 delegált képviselte hazánkat. A magyar fiatalok egy aranyéremmel, kettő bronzéremmel és 12 kiválósági éremmel tértek haza.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában