A betegbiztonság megteremtése a cél

1 órája

A szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztály megszűnik Keszthelyen, a járóbeteg-ellátás marad

November 4-től megszűnik a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztály a Keszthelyi Kórházban, így a várandós kismamák nem szülhetnek a keszthelyi intézményben. A szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető.

Zaol.hu

A Keszthelyi Kórházban ismét megszűnik a szülészeti felvőbeteg-ellátás

Fotó: ZH

Erről közleményt adott ki pénteken a Keszthelyi Kórház menedzsmentje. Megfogalmazásuk szerint szerint az I-es progresszivitási szinten működő – csak alapszolgáltatásokat biztosító - szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztály feladatellátását 2024. november 4-től a környező kórházak veszik át. "Az egészségügy szakmacsoportos centralizációjának megfelelő intézkedés a betegbiztonság megteremtését célozza. Ezáltal a kismamák és a páciensek magasabb szakmai szintet képviselő – komplikált esetben is azonnali beavatkozásra képes – intézményekben kapják meg az egészségügyi ellátást. Az intézkedés összhangban van azzal, hogy a szülészeti vagy nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátást kérelmezve egyre több páciens fordult a magasabb szolgáltatási szintet nyújtó kórházakhoz. A Keszthelyi Kórház honlapján részletesen megtalálható, hogy 2024. november 4-től mely kórházak végzik a Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakói számára a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátást" - áll a közleményben.

November 4-től a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás az alábbiak szerint lesz biztosított a Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakói számára:

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház végzi az I-II-es progresszivitási szintű szülészet-nőgyógyászati aktív fekvőbeteg-ellátást az alábbi települések vonatkozásában: Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Bazsi, Csabrendek, Dabronc, Gógánfa, Gyulakeszi, Hegymagas, Hetyefő, Káptalantóti, Kisapáti, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Megyer, Nemesgulács, Nemesvita, Raposka, Rigács, Sümeg, Sümegprága, Szentimrefalva, Szigliget, Tapolca, Ukk, Uzsa, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Zalameggyes.

 Az Ajkai Magyar Imre Kórház látja el a Tapolcai és Sümegi járásba tartozó települések lakosait 0405 szülészeti és 0406 nőgyógyászati szakmában I. progresszivitási szinten: Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Bazsi, Hegymagas, Lesencefalu, Nemesvita, Sümegprága, Szigliget, Uzsa.

A Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktatókórház látja el az I-II-es progresszivitási szintű szülészet-nőgyógyászati aktív fekvőbeteg-ellátást az alábbi települések vonatkozásában: Balatonberény, Balatonszentgyörgy, Hollád, Tikos, Vörs, Szegerdő, Főnyed.

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház végzi az I-es progresszivitású szülészet-nőgyógyászati ellátást az alábbi települések lakói számára: Keszthely, Alsópáhok, Felsőpáhok, Bókaháza, Sármellék, Szentgyörgyvár, Zalavár, Zalaszabar.

 A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház látja el az I-II-es progresszivitási szintű szülészet-nőgyógyászati aktív fekvőbeteg-ellátást az alábbi települések vonatkozásában:  Almásháza, Balatongyörök, Cserszegtomaj, Dióskál, Döbröce, Egeraracsa, Esztergályhorváti, Gétye, Gyenesdiás, Hévíz, Kallósd, Karmacs, Kehidakustány, Kisgörbő, Kisvásárhely, Ligetfalva,  Mihályfa, Nagygörbő, Nemesbükk, Óhíd, Rezi, Sénye, Sümegcsehi, Szalapa, Tilaj, Vállus, Várvölgy, Vidornyalak, Vidornyafok, Vidornyaszőlős, Vonyarcvashegy, Zalaapáti, Zalacsány, Zalaköveskút, Zalaszántó, Zalaszentgrót, Zalaszentlászló, Zalaszentmárton,

illetve a II-es progresszivitású szülészet-nőgyógyászati aktív fekvőbetegek ellátását az alábbi települések vonatkozásában: Keszthely, Alsópáhok, Felsőpáhok, Bókaháza, Sármellék, Szentgyörgyvár, Zalavár, Zalaszabar.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában