Sok érdeklődő érkezett a Fogyatékkal Élők Nyílt napjára

2 órája

Akadálymentes séta a könyvek között

A Halis-könyvtárban szombaton a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesülete a Fogyatékkal Élők Nyílt napját (FÉNY) rendezte meg. A bibliotéka egyik termét megtöltötték a résztvevők, akiket előadásokat hallhattak, de akadálymentes sétát is tehettek a könyvek között.

Benedek Bálint

A megnyitó résztvevői, balról: Kardos Ferenc, dr. Fliszár Mária és Gábris Jácint Fotó: Szakony Attila

Az esemény megnyitóján Kardos Ferenc, a szervező egyesület elnöke elmondta: minden fogyatékkal élő előtt nyitott a szervezetük és különösen nagy öröm számukra, hogy a paralimpia világáról beszélt Czimmermann József parasportoló tanár, míg a Kanizsai Fiatalok Közösségének tagjai Fási Barnabás és Tombor Zita Rebeka műsora a szívekig elért. Ezen kívül a nap célja, hogy 62 település fogyatékkal élőit megszólítsák és még inkább elmélyítsék a kapcsolatukat. Közeledik a karácsony, s olyankor szívesen segítenek a rászorulókon is.

– Jó kezdeményezés ez a rendezvény, hiszen sajnos nagy szakadék tátong az egészséges és a fogyatékkal élő emberek között a társadalomban – fogalmazott köszöntőjében dr. Fliszár Mária, a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának osztályvezető főorvosa. – Az ilyen alkalmak mintegy "fényként" rávilágítanak a problémákra és talán közelebb viszik a feleket egymáshoz.

Gábris Jácint, az OKISB elnöke ugyancsak örült az egyesület rendezvényének, melynek küldetéstudatát a város most és a jövőben is támogatja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában