Letette esküjét a 9 fős képviselő-testület

2 órája

Alakuló ülés Lentiben: a város épülése fejlődése érdekében kívánnak dolgozni

Lenti Város új képviselő-testülete a polgármesterrel együtt október 16-án, szerdán tette le esküjét. Az alakuló ülésen továbbá megválasztották az alpolgármestereket, a bizottsági tagokat, az öt településrész önkormányzati képviselőit, valamint döntöttek a polgármester illetményéről és az alpolgármesterek tiszteletdíjáról.

Antal Lívia

Az alakuló ülést Horváth László polgármester vezette le, mellette dr. Csizmazia Bernadett jegyző

Fotó: Antal Lívia

A június 9-én lezajlott önkormányzati választáson 9 fős képviselő-testületre adták voksukat a szavazók. Így az alakuló ülésen jelen voltak a Fidesz–KDNP frakció képviselői: Horváth László polgármester, Czigány Ádám, dr. Fekete Zoltán, Drávecz Gyula, Gáspár Lívia, Héra József, Kiss Tamás és Vatali Ferenc, illetve Sabján Sándor, aki függetlenként került be a testületbe.

alakuló ülés
Megtartotta alakuló ülését Lenti város új képviselő-testülete
Fotó: Antal Lívia

Az alakuló ülést Horváth László polgármester vezette le, ismertetve Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény vonatkozó jogszabályait. Az ülésen a meghívó szerint tíz napirendi pontot egyhangúlag fogadták el a képviselők. 

Az alakuló ülésen megválasztották az alpolgármestereket

Ezt követően az önkormányzati képviselők, majd Horváth László polgármester tette le esküjét, melynek szövegét Tóthné Horváth Anna Anikó, a Lenti Helyi Választási Bizottság elnöke olvasta elő. A következő napirendi pontban a társadalmi megbízatású alpolgármesterek megválasztásához háromtagú eseti szavazatszámláló bizottságot hoztak létre, annak elnökének és tagjainak megválasztásával. A képviselő-testület titkos szavazással úgy döntött, hogy saját tagjai közül Drávecz Gyula legyen az alpolgármester, a nem tagok közül pedig Molnár Adrienn lenti lakos. Az alakuló ülésen Horváth László polgármester és dr. Csizmazia Bernadett jegyző előtt tették le esküjüket.

Lenti fejlesztése szem előtt

Lenti képviselő-testülete az elmúlt időszakban komoly munkát végzett, amit folytatni szeretnének. A város épülése, fejlesztése érdekében felhasználják azokat a forrásokat, amelyekről már kormányhatározat is megjelent, mondta el érdeklődésünkre Horváth László. A polgármester hozzátette, a régi képviselő-testületből nyolcan vannak a polgári oldalról, de mindannyian Lenti érdekében szeretnének dolgozni, megfelelni az elvárásoknak, és ebben a munkában számítanak a város teljes lakosságára.

Az alakuló ülésen mások mellett részt vett dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában