Összetartó a közösség a palini városrészben

2 órája

Alapítványi bál a gyerekekért

A palini városrész Inkey-iskolájának tornatermében rendezte meg a Palini Általános Iskola Baráti Köre Alapítvány a hagyományos alapítványi bálját, melynek bevételéből a gyermekek tanulását támogatják.

Benedek Bálint

Az iskola alapítványa a gyerekek támogatásáért rendezett bált a tornateremben, balról: Horváth Ferenc, a Palini Általános Iskola Baráti Köre Alapítvány alapítója, Kustor Zsófia és Kuti László Fotó: Szakony Attila

Az eseményen a szülők mellett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Horváth Jácint polgármester és Gábris Jácint, az OKISB elnöke is megjelent.

A vendégeket Kustor Zsófia Ágnes az iskola igazgatója köszöntötte és örült annak, hogy ilyen sokan fontosnak érzik a támogatást. Majd Kuti László, a Palini Általános Iskola Baráti Köre Alapítvány elnöke szólt a vendégekhez. Kiemelte: a városrészük közössége összetartó, akikre mindig lehet számítani. Tevékenységük fő feladata a hátrányos helyzetű gyerekek támogatása, ezen felül a fiatalokat segítik eljutni tanulmányi versenyekre, s ezek díjazásban is mellettük állnak. Tavaly az iskolai könyvtár eszközfejlesztéséhez 150 ezer forinttal járultak hozzá, de megújulhatott a kerítés.

– Jelenleg két projekt megvalósítása előtt állunk – folytatta. – Az egyik az intézmény udvarának rendbetétele, a másik pedig a játszótér fejlesztése. Emellett az önkormányzat 250 ezer forinttal támogatta az alapítvány munkáját, de a szülők és egyéb támogatók is az iskolánk szebbé tétele mellett tették le a voksukat.

Az eseményen a műsort a nagykanizsai Swans Balett és Tánciskola adta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában