Hogyan legyél felelős állattartó?

2 órája

Állati küldetés – játékos figyelemfelhívó akció gyerekeknek

Több száz plüssállatka várta, hogy rátaláljanak a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Állati küldetés elnevezésű programján a zalaegerszegi Kis-Vizslapark játszóterén.

Antal Lívia

A plüssállatkáknak minden gyermek örült. A képen Gáspár Liza, Sipőcz Elizabet, mögöttük Gáspár-Belső Bernadett, Nemes Natália Andrea és Simon Andrea

Fotó: Antal Lívia

Az állatok világnapja alkalmából szervezett keddi akcióval a rendőr-főkapitányság munkatársai a felelős állattartásra kívánták felhívni a figyelmet, immár harmadik alkalommal. Tóth László rendőr alezredes, a bűnmegelőzési alosztály vezetője elmondta, az óvodások és a kisiskolások jelképesen örökbe fogadhatták a megtalált a plüssállatkákat. A tasakban állatvédelemmel kapcsolatos hasznos tanácsokat és egy QR-kódot is találhattak a gyerekek. Az utóbbi egy rejtvényre mutat, melyet kitöltve és beküldve ajándéksorsoláson vehetnek részt. Mint fogalmazott, a szimbolikus eseménynek az az üzenete, hogy a családok csak akkor fogadjanak örökbe egy állatot, ha tudják vállalni a tartásával járó kötelezettségeket és költségeket. Ha a gyerekek ezt idejekorán megértik, már óvodás korban, akkor később, illetve felnőttként is oda fognak figyelni a felelős állattartásra.

Karakai János rendőr törzsőrmester és Summer, aki alig várta, hogy eldobják a labdát a gyerekek
Fotó: Antal Lívia

Az Állati küldetés program nagy népszerűségnek örvendett a családok körében. Minden gyermek örömét lelte a nem várt ajándékban, ahogy Gáspár-Belső Bernadett kislánya Liza is. Az édesanya elmondta, egyetértenek a program felelősségre vonatkozó üzenetével. Gyakorolják is, hiszen söjtöri családi házukban két husky kutyát tartanak.

A Bogáncs Állatmenhely kutyusait rövid sétára vihették a gyerekek. Nagy tetszést aratott körükben az is, hogy a rendőr-főkapitányság kutyás szolgálati alosztálya ebeinek kislabdákat dobálhattak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában