Felfüggesztették a működési engedélyét

3 órája

Állatmenhely - ki kell üríteni a kanizsai telepet

Felfüggesztette működési engedélyét és a kanizsai állatmenhely kiürítéséről határozott a Zala Vármegyei Kormányhivatal. A telepet működtető "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesületnek 30 napja van, hogy az állatok elhelyezéséről gondoskodjon. A határozat végleges, fellebbezésnek helye nincs.

Pásztor András

A Zala Vármegyei Kormányhivatal a kanizsai telep kiürítéséről határozott

Fotó: ZH Archívum

A kanizsai állatmenhely körüli anomáliákról augusztus végén már írtunk, akkor a nagykanizsai Fidesz-frakció terjesztett be javaslatot a telepen észlelt hiányosságok teljes és átfogó kivizsgálására, ám az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója napirendre sem tűzte a kérdést, mondván később is ráérnek foglalkozni ezzel a témával. Úgy tűnik, hogy a várost vezető frakció kicsúszott az időből. A Zala Vármegyei Kormányhivatal október 9-én tartott utóellenőrzést a telepen, ahol azt vizsgálták, hogy a menhelyet működtető egyesület felszámolta-e a korábban szóvá tett hiányosságokat.

állatmenhely
Az állatmenhelyt működtető egyesületnek 30 napja van a "lakók" elhelyezésére
Fotó: ZH-Archívum

Állatmenhely - nincs megoldva a szennyvíz kivezetése

Lapunk úgy értesült, hogy az állatmenhelyen lévő kennelek padozata nem felelt meg a jogszabályban előírtaknak, illetőleg a szennyvíz kivezetéséről és elvezetéséről sem gondoskodott a fenntartó.

- Nem véletlenül terjesztettük augusztusban a közgyűlés elé a problémát, akkor még lehetett volna érdemben tenni valamit, akár önkormányzati segítséggel, de felszámolhattuk volna a hiányosságokat - mondta Bata Hajnalka, a Fidesz-frakció képviseletében, aki szerint azonnali megoldást igényelt volna a probléma kezelése, hiszen az egyesület a telep működtetése mellett a gyepmesteri feladatokat is ellátja, ami kötelezően ellátandó önkormányzati feladat. - Nem értem, miért kellett megvárni, amíg eszkalálódik ez a helyzet, s hogy az egyesület miért nem tájékoztatta a felmerült problémákról az önkormányzatot.

állatmenhely
A problémák már augusztusban is fennálltak, de senki sem tett semmit
Fotó: ZH-Archívum

A telep kiürítése is jelentős költségekkel jár

Hogy mi lesz most a menhelyen lévő állatokkal, hová kerülnek ideiglenesen a kutyák és a macskák, arról egyelőre nincs információnk, ám az biztos, hogy jelentős költséggel jár majd a telep kiürítése, mely összeget vélhetően az önkormányzatnak kell biztosítania.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában