Amit mindenki hallgatott vagy olvasott

18 órája

Mesenap a zalaegerszegi városi könyvtárban

„Egyik legősibb és legértékesebb örökségünk a magyar népmese. A magyar lélek szólal meg benne." Wass Albert gondolatai évről évre teret kapnak a József Attila Városi Tagkönyvtár gyermekkönyvtárában, immár tizenkilenc éve, tájékoztatta lapunkat Török Irén, a városi könyvtár munkatársa a hétfői rendezvényről szóló beszámolóban.

Arany Horváth Zsuzsa

Óvodások és iskolások olvasták fel kedvenc meséjüket

Fotó: JAVTK

Szeptember 30., Benedek Elek, „a nagy mesemondó” születésnapja a Kárpát-medencében szerte a magyar népmesék ünnepét jelenti. A zalaegerszegi városi könyvtár is csatlakozott a Népmese napja felhíváshoz, mely a nepmesenap.hu weblapon érhető el.

Szakácsné Szentgróti Ágota óvodapedagógus (jobbra) a népmese szeretetére hívta fel a figyelmet
 Fotó: JAVTK

Hétfőn a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola diákjai és a zalaegerszegi landorhegyi óvodák óvodásai látogattak el a Mesebirodalomba, akiket Szakácsné Szentgróti Ágota óvodapedagógus köszöntött saját választású népmesével. Az óvónénik és a tanulók kezében kinyíltak a színes mesekönyvek, melyeknek témája: „Mesélj testvérekről és barátokról!” A kedves történetek felvonultatták a népmese tárházának megannyi szereplőjét.

Tartalmas, szórakoztató percekkel ajándékozták meg egymást a meseszerető gyermekek és a pedagógusok, akik a népmese szeretetére hívták fel a figyelmet.

A gyermekkönyvtárosok nap témájához illő díszítésű emléklappal köszönték meg a lelkes részvételt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában