A siker kulcsa a közösség ereje

4 órája

Átadták a kibővített és felújított sportöltözőt Botfán

Három fő részből állt az az egy éve indult beruházás, amit hivatalosan kedden adtak át a Botfai LSC Sportcentrumban. A zalaegerszegi településrészen a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sikeres pályázatának köszönhetően 29 millió forintból új, kettő öltözős, vizesblokkal és gazdasági irodával ellátott 50 négyzetméteres sportöltöző épült, aminek kivitelezője a Kozma Kft. volt, a terveket Ekler László készítette.

Mozsár Eszter

A sportöltöző ünnepélyes átadásán Botfán. Balról jobbra: Szekeres Szabolcs, az MLSZ Zala megyei igazgatója, Kocsis Sándor klubelnök, Balaicz Zoltán polgármester, Gecse Péter alpolgármester és Kozma Tibor, a Kozma Kft. ügyvezetője

Fotó: Pezzetta Umberto

Az MLSZ pályafelújítási programjában további 13,5 millió forintot nyert a klub, amiből a Municípium Kft. az élőfüves futballpálya öntözőrendszerét alakította ki. Emellett a régi öltözőket is sikerült felújítani a 150 fős sportklubot tíz éve szponzoráló Zalaware Kft., valamint a Hajba Tech Kft. és helyi cégek, támogatók segítségével, sorolta az ünnepélyes átadón Kocsis Sándor, a Botfai LSC vezetője.

átadták
Átadták a felújított sportöltözőt, ilyen szép környezet várja a helyi futballistákat
Fotó: Pezzetta Umberto

Átadták  felújított sportöltöző a 75 éves Botfai LSC-nek

Balaicz Zoltán polgármester arról szólt, hogy a sikeres fejlesztés titka a városrész közösségeinek összetartó erejében rejlik. Ez a mostani modern környezet nemcsak a sportklubnak, hanem az utánpótlásnak is megfelelő körülményeket nyújt a felkészüléshez. Gecse Péter alpolgármester, településrészi önkormányzati képviselő hozzátette, fontos, hogy odafigyeljenek a közösségi terekre, létesítményekre. A közelmúltban újították meg az Erdődy-Hüvös-kastély, idén pedig a közösségi ház környezetének vízelvezetési problémáit oldották meg, s a belső világítást is modernizálták. A jövőre 75 éves Botfai LSC pedig valóban megérdemelte az új környezetet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában