Megállapodást írt alá a zalai és a felvidéki település

2 órája

Egervár és Csallóközcsütörtök immáron testvérek

Október eleje óta testvértelepülés a zalai Egervár és a felvidéki Csallóközcsütörtök. Erről írt alá megállapodást a két polgármester nemrég a Pozsony melletti településen, ahol a zalai delegáció megismerkedhetett az 1700 lakosú település történelmével és értékeivel, valamint a felvidéki magyarságért végzett kiemelkedő munkájukkal.

Mozsár Eszter

Őry Péter és Gyerkó Gábor polgármester írta alá a testvérvárosi megállapodást Egervár és Csallóközcsütörtök között

Forrás: Egervári önkormányzat

Az új kapcsolat létrejöttét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. testvértelepülési pályázata tette lehetővé. Gyerkó Gábor és Őry Péter polgármester aláírta a testvértelepülési megállapodást, majd egyeztettek a jövőbeni látogatásokról és programokról.

egervár
Az egervári delegáció a Pozsony melletti felvidéki településen, Csallóközcsütörtökön járt
Forrás: Egervári önkormányzat

A magyar küldöttség látogatást tett még Nagyszombat, Trencsén és Nyitra városában is, ahol megtekintettek számos várat és más nevezetességet. Az első látogatást az elmúlt hétvégén újabb követte, amikor másik csoport látogatott a felvidékre. Ez alkalommal Pozsonyban indult a program, majd Vöröskő vára és végül Csallóközcsütörtök temploma volt az úti cél, ahol a polgármester mutatta be ismét a települést és a XIII. században épült templomukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában